Ovečkins kļūst par visu laiku rezultatīvāko krievu NHL

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins kļuvis par visu laiku rezultatīvāko krievu Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Pašreizējā Stenlija kausa glabātāja "Capitals" otrdien savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:0, 2:2) pārspēja Vankūveras "Canucks".

Ovečkins ar rezultatīvu piespēli jau mača ceturtajā minūtē palīdzēja Tīdžejam Ošī atklāt mača rezultātu, ar ko bija pietiekami, lai kļūtu par visu laiku rezultatīvāko krievu NHL regulārajā čempionātā.

Pašlaik 33 gadus vecā Ovečkina kontā tagad ir 644 vārti un 536 rezultatīvas piespēles jeb 1180 punkti 1055 mačos, kamēr iepriekšējais rekordists Sergejs Fjodorovs savulaik iekrāja 483 vārtus un 696 rezultatīvas piespēles jeb 1179 punktus, taču viņš aizvadīja par 193 spēlēm vairāk.

"Kad ierodies NHL, sākumā sapņo par vienu vai diviem vārtiem, bet tagad būt par visu laiku rezultatīvāko krievu hokejistu ir kaut kas satriecošs," neslēpa Ovečkins, kurš ar 37 vārtiem ir šīs sezonas līgas labākais snaiperis.

Tikmēr četru zaudējumu sēriju pārtraukusi iepriekšējās sezonas Stenlija kausa fināliste Vegasas "Golden Knights", kas izbraukumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja NHL līderi Tampabejas "Lightning".

Uzvaru viesiem "bullīšos" nodrošināja Alekss Tačs, kamēr "Lightning" krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 35 metienus.

Vēl vienā otrdienas mačā zaudējumu piedzīvoja viena no līgas vadošajām komandām Vinipegas "Jets", kas savā laukumā ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Sanhosē "Sharks".

Uzvaru viesiem no Sanhosē pagarinājuma trešajā minūtē nodrošināja Džo Pavelskis, turklāt viņš to paveica mazākumā.

"Pagarinājumā izmantojām pretinieku kļūdu, kas mums ļāva izcīnīt uzvaru," teica Pavelskis.

Tikmēr principiālu cīņu otrdien aizvadīja cits krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks, kurš guva divus vārtus un palīdzēja Losandželosas "Kings" izbraukumā ar 5:1 (1:0, 0:1, 4:0) uzvarēt savu bijušo vienību Ņūdžersijas "Devils".

Šī Kovaļčukam bija pirmā spēle "Devils" laukumā pēc atgriešanās NHL. Viņš šajā komandā spēlēja četras sezonas un palīdzēja tai 2012.gadā sasniegt Stenlija kausa finālu, tomēr 2013.gadā viņš no šī čempionāta aizgāja, pārceļoties uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL) un noslēdzot ienesīgu līgumu ar Sanktpēterburgas SKA.

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda otrdien savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:0, 2:3, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Minesotas "Wild", kamēr cita uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savu skatītāju priekšā ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) atzina Karolīnas "Hurricanes" pārākumu.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 81 punktu 53 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 67 punktiem 52 spēlēs seko Toronto "Maple Leafs". Savukārt septītā ar 62 punktiem 53 spēlēs ir Pitsburgas "Penguins", devītā ar 58 punktiem 52 cīņās ir Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 43 punktiem 52 mačos ir Otavas "Senators", kur spēlē Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 73 punktiem 53 cīņās ir Kalgari "Flames", bet 71 punktu guvusi Vinipegas "Jets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu