Kad pēdējo reizi NHL vienlaikus spēlēja trīs latvieši? (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ronalds Ķēniņš (priekšplānā)
Ronalds Ķēniņš (priekšplānā) Foto: AFP/SCANPIX

Pēc ilgāka pārtraukuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā vienlaikus spēlē trīs latvieši - uzbrucēji Rūdolfs Balcers, Zemgus Girgensons un Teodors Bļugers. Kad pasaules spēcīgākajā līgā vienlaikus iepriekš spēlēja trīs mūsu valsts hokejisti? 

Šo sezonu NHL sāka tikai viens latvietis - Zemgus Girgensons, kurš Bufalo "Sabres" sastāvā aizvada savu sesto sezonu un līgā ir stabila vērtība. 

Sezonas laikā izsaukumu uz NHL saņēma Rūdolfs Balcers. Viņš jau nospēlējis 10 mačus Otavas "Senators" rindās, paspējot atzīmēties ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. 

Vēlāk uz NHL no Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionāta tika izsaukts rezultatīvi spēlējošas Teodors Bļugers, kuram īsā laikā izdevies gūt divus vārtus Pitsburgas "Penguins" labā. 

Visus trīs uzbrucējus vieno viens fakts, proti, viņi savus pirmos vārtus NHL guvuši ar pirmo izdarīto metienu. 

Šo trīs spēlētāju statistika uzskaitīta pirms 7. februāra spēlēm. 

Iepriekš trīs Latvijas hokejisti vienas sezonas ietvaros uz ledus NHL izgāja 2015./2016. gada sezonā. Vienu maču togad aizvadīja Kristers Gudļevskis, kurš sargāja Tampabejas "Lightning" vārtus spēlē ar Čikāgas "Blackhawks". Astoņas spēles Vankūveras "Canucks" rindās aizvadīja Ronalds Ķēniņš, kuram ar rezultativitāti neizdevās atzīmēties un savu vietu NHL viņš zaudēja. Savukārt Girgensons 2015./2016. gada sezonā piedalījās 71 regulārā turnīra spēlē, izceļoties ar septiņiem vārtu guvumiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. 

Vēl pirms tam vienas sezonas ietvaros 2010./2011. NHL uzspēlēja četri latvieši. Tā bija pēdējā sezona traģiski bojā gājušajam aizsargam Kārlim Skrastiņam, kas pārstāvēja Dalasas "Stars". Oskars Bārtulis, kurš pieņēmis Krievijas pilsonību, tajā sezonā piedalījās 13 mačos Filadelfijas "Flyers" sastāvā, Artūrs Kulda aizvadīja divas spēlēs Atlantas "Thrashers" (tagad Vinipegas "Jets") vienībā, bet viens mačs Kalgari "Flames" kreklā Raitim Ivanānam. 

Kopumā NHL līdz šim vismaz trīs mačus aizvadījuši 23 Latvijas hokejisti. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu