Rosbergam ir vīzija, kā attīstīsies Formula 1 (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Niko Rosbergs
Niko Rosbergs Foto: Reuters/ScanPix

2016.gada Formula 1 čempions Niko Robergs ir sava vīzija par formulu attīstības virzienu. Viņa skatījumā agrāk vai vēlāk pienāks tas brīdis, kad pie starta līnijas sastāsies tādi bolīdi, kas sacīkšu gaitā nesadedzinās ne pilīti benzīna.

Rosbergs, kuram pieder daļas Formula E seriālā, uzskata, ka karaliskais autosporta veids jau tuvā nākotnē iztiks bez iekšdedzes dzinējiem.

"Brīdī, kad visa mobilitāte būs elektriska un elektriski būs arī visi pārdotie jaunie auto, nebūtu loģiski, ka Formulas turpinātu braukt ar benzīnu," Rosbergs sacījis Vācijas ziņu aģentūrai DPA. Tai pašā laikā 33 gadus vecais bijušais autosportists nevar pateikt, kad aptuveni varētu notikt vērienīgā Formula 1 transformācija.

Pēc Formula 1 pilota karjeras beigām Rosbergs kļuva par Formula E seriāla līdzīpašnieku un veic investīcijas videi draudzīgo tehnoloģiju izstrādē. Viņš ir arī viens no Greentech festivāla idejas virzītājiem, lai no 23. līdz 25.maijam Berlīnes Tempelhofas lidostā paralēli Formula E sacensībām tiktu prezentētas dažādas jaunas zaļo tehnoloģiju idejas. Pie tam ne tikai mobilitātes jomā. Paredzams, ka jaunākos zaļos sasniegumus aplūkot ieradīsies ap 50 tūkstošiem cilvēku.

"Es biju jaunu izaicinājumu meklējumos un E mobilitātē tos ātri vien atradu," - tā Rosbergs, kurš ar domubiedriem vēlas paātrināt pārmaiņu procesus. "Mēs vēlamies cilvēkus iedvesmot un apburt."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu