Modano, Palfijs un Šatans tiks uzņemti IIHF Slavas zālē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maiks Modano
Maiks Modano Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) paziņojusi tos hokejistus, kuri šogad maijā tiks uzņemti IIHF Slavas zālē.

Slavas zālē spēlētāju kategorijās tiks uzņemti zviedrs Jergens Jensons, amerikānis Maiks Modano, kā arī slovāki Zigmunds Palfijs un Miroslavs Šatans. Tāpat slavas zālē tiks uzņemta visu laiku titulētākā hokejiste - kanādiete Heilija Vikenheizere, kuras kontā ir četras olimpisko spēļu zelta medaļas.

Par ieguldījumu balvu saņems Boriss Aleksandrovs, kurš savulaik spēlēja Padomju Savienības izlasē, kā arī trenējas Kazahstānas valstsvienību. Savukārt par ilggadību hokejā balvu saņems bijušais Bulgārijas izlases vārtsargs Konstantīns Mihailovs, bet par devumu starptautiskajā hokejā tiks godināts amerikānis Džims Džohansons. Aleksandrovs un Džohansons jau devušies mūžībā.

Pērn par ieguldījumu hokeja attīstībā balvu saņēma bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

No Latvijas IIHF Slavas zālē ir iekļauti divi bijušie hokejisti - Helmuts Balderis (1998.gadā) un Artūrs Irbe (2010.gadā).

Kopumā IIHF Slavas zālē uzņemtas 224 personas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu