Lietuvas zvaigzne Valančūns pārcelsies uz NBA klubu "Grizzlies"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuviešu centra spēlētājs Jons Valančūns ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maiņas darījumu pēdējā dienā no Toronto "Raptors" tiks aizmainīts uz Memfisas "Grizzlies", vēsta ESPN.

Tāpat uz Memfisu dosies Delons Raits un Kelvins Andrē Mailss, kā arī 2024.gada drafta otrās kārtas izvēle, bet "Raptors" pretī saņems spāņu centra spēlētāju Marku Gasolu.

Pašlaik 26 gadus vecais Valančūns šosezon vidēji mačā guvis 12,8 punktus un izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas. Viņš kreisās rokas īkšķa traumas dēļ nav spēlējis kopš 12.decembra, bet tuvākajos mačos bija paredzēta lietuvieša atgriešanās laukumā.

Tikmēr 34 gadus vecais Gasols šosezon caurmērā vienā spēlē iemetis 15,7 punktus, izcīnījis 8,6 atlēkušās bumbas un veicis 4,7 rezultatīvas piespēles, kas starp centriem ir otrs labākais rezultāts aiz Nikolas Jokiča.

Valančūns un Gasols "Raptors" un "Grizzlies" komandas pārstāvēja kopš savām debijas sezonām līgā attiecīgi 2012. un 2008.gadā.

"Raptors" ar 39 uzvarām 55 spēlēs Austrumu konferencē ieņem otro vietu, kamēr "Grizzlies" ar 22 panākumiem 55 cīņās ir 14.pozīcijā Rietumos.

Maiņu darījumu termiņš bija plkst.22 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu