Girgensona un Bļugera komandas cieš zaudējumus NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sebastians Aho un Zemgus Girgensons
Sebastians Aho un Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucēju Zemgus Girgensona un Teodora Bļugera pārstāvētās komandas Bufalo "Sabres" un Pitsburgas "Penguins" ceturtdien cieta zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 5:6 (0:1, 2:1, 3:3, 0:1) papildlaikā piekāpās Karolīnas "Hurricanes", piedzīvojot 3. zaudējumu pēdējos 4 mačos.

Girgensons laukumā pavadīja 13 minūtes un 47 sekundes (2 minūtes un 34 sekundes skaitliskajā mazākumā).

Latvijas hokejists izpildīja 1 metienu pa vārtiem, izdarīja 2 spēka paņēmienus un bloķēja 1 metienu, bet sēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

25 gadus vecais Girgensons šosezon 46 mačos atzīmējies ar 3 gūtiem vārtiem, 8 rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu -5.

"Sabres" labā 2 vārtus guva komandas uzbrukuma līderis Džefs Skiners, kurš šosezon ar 33 precīziem metieniem ir NHL otrs labākais snaiperis aiz Aleksandra Ovečkina. Krievijas hokejists šosezon NHL čempionvienības Vašingtonas "Capitals" sastāvā guvis 37 vārtus.

"Hurricanes" rindās 2 vārtus guva Teuvo Teravainens, kurš ar precīzu metienu izcēlās arī mača papildlaikā, atnesot Karolīnas vienībai uzvaru.

Citā mačā Bļugera pārstāvētā "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Floridas "Panthers".

Bļugers šajā mačā nospēlēja 8 minūtes un 5 sekundes (1 minūte un 50 sekundes skaitliskajā mazākumā). 

Latvijas hokejists izpildīja 1 metienu pa pretinieku vārtiem, izdarīja 1 spēka paņēmienu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

24 gadus vecais Bļugers savā NHL spēlētāja karjerā aizvadījis 5 spēles, guvis 2 vārtus un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šajā mačā "Penguins" zvaigzne Sidnijs Krosbijs ar rezultativitāti neizcēlās, taču šī viņam bija karjerā 915. spēle Pitsburgas komandas sastāvā. Kanādas hokejists panācis savu tautieti leģendāro Mario Lemjē, kurš "Penguins" komandā savā karjerā arī aizvadīja 915 spēles, kas ir kluba rekords.

NHL kopvērtējumā Bļugera pārstāvētā "Penguins" ar 63 punktiem 54 mačos ieņem 8. vietu Austrumu konferencē.

Savukārt Girgensona komanda "Sabres" ar 59 punktiem 53 cīņās ierindojas 10. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu