Merzļikinam otrā "sausā" uzvara pēc kārtas; Ķēniņam vārti pret Vītoliņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins piektdien palika nepārspēts Šveices augstākās līgas (NLA) spēlē, kamēr Ronalds Ķēniņš guva vārtus uzvarā pār treneri Hariju Vītoliņu.

Merzļikina pārstāvētā "Lugano" komanda savā laukumā ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja "Zug" vienību.

Merzļikins šajā mačā atvairīja visas 30 pretinieku mestās ripas. Viņš otro spēli palika "sausā", jo nepārspēts bija arī mačā pirms izlašu pārtraukuma.

2018.gada Latvijas labākais hokejists šosezon 35 spēlēs vidēji ielaidis 2,37 ripas un atvairījis 92,20% metienu, šajos statistikas rādītājos NLA ieņemot attiecīgi sesto un ceturto vietu.

Savukārt Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" viesos ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Vītoliņa vadīto "Davos" komandu, kas cieta piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs.

Ķēniņš vārtus guva piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad panāca 1:1. Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 20 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un tika pie pozitīvas lietderības koeficienta +1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 41 spēlē guvis deviņus vārtus un veicis 16 rezultatīvas piespēles, būdams ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Vēl piektdien savainotā vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers" bez latviešiem pieteikumā viesos ar 5:3 (2:0, 1:3, 2:0) pārspēja Ženēvas "Servette" vienību.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 83 punktiem 40 spēlēs ieņem "Bern". Ceturtā ar 68 punktiem 41 spēlē ir Langnau "Tigers", bet piekto vietu arī ar 68 punktiem 42 cīņās ieņem "Lausanne".

Tikmēr "Lugano" ar 61 punktu 41 cīņā ir devītā, bet "Davos" hokejisti iekrājuši 33 punktus, kas tiem dod priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē. Tiesa, pirmais desmitnieks ir jau 25 punktu attālumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu