Sevastova: Negaidīju, ka arēnā būs tik daudz cilvēku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas dāmu tenisa izlases līdere Anastasija Sevastova negaidījusi, ka šajā nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" sapulcēsies tik daudz cilvēku, lai klātienē vērotu Federāciju kausa ("Fed Cup") Pasaules otrās grupas pirmās kārtas dueli pret Slovākijas valstsvienību.

Latvijas izlase svētdien iekļuva pārspēlēs par vietu "Fed Cup" turnīra Pasaules pirmajā grupā.

Sevastova svētdien ar rezultātu 6-3, 6-2 pārspēja Rebeku Šramkovu, nodrošinot Latvijai uzvaru ar 3-0 pret Slovākiju.

"Es biju gatava mačam, taču viņai nebija ko zaudēt. No sākuma bija grūti, bet es labi zināju, kā viņa spēlē. Viņa var nospēlēt 2-3 geimus labi, bet pēc tam sāk kļūdīties. Beigās vienmēr ir grūti pabeigt maču, bet man tas izdevās," sacīja Sevastova.

Latvija sestdien tika pie divām uzvarām, jo pirmajā vienspēlē Aļona Ostapenko trīs setos pārspēja Šramkovu, savukārt Sevastova divos setos apspēlēja Annu Karolīnu Šmiedlovu.

"Šodien biju nedaudz vairāk satraukusies nekā vakar. Jutos mazliet nogurusi, jo vakar vēlu beidzās spēle. Tomēr pats svarīgākais, ka izcīnījām uzvaru," atzīmēja Sevastova.

"Pēc pirmā seta izskatījās, ka viss būs labi. Viņa baigi labi nospēlēja un uztaisīja breiku, neko nevarēju tur izdarīt, taču es cīnījos. Dažos geimos bija grūti, taču pēdējos geimus nospēlēju ļoti solīdi. Arī otro setu iesāku ar breiku."

"Paveicās, ka mači notika savu līdzjutēju priekšā. Ceru, ka arī nākamreiz šeit būs lieliska atmosfēra. Negaidīju, ka būs tik daudz cilvēku," sacīja Latvijas tenisiste.

Sevastovai tika vaicāts, vai viņai negribējās svētdien vēlreiz iziet laukumā, lai aizvadītu arī dubultspēli.

"Nē," smejot sacīja Sevastova, kurai jau nākamās nedēļas sākumā jāpiedalās Dohas WTA "Premier" turnīrā Katarā.

"Man jāspēlē Dohā jau otrdien. Tāpēc ir ļoti labi, ka šeit uzvarējām ar 3-0. Pārāk liela ažiotāža bija ap šo turnīru. Tagad varam atpūsties."

Dohas turnīrā Sevastovai vienspēļu pirmajā kārtā būs jāspēlē ar vācieti Jūliju Gērgesu. Savstarpējo maču bilance Latvijas tenisistei ar šo pretinieci ir 4-5.

"Man liekas, ka mēs visu laiku spēlējam viena pret otru. Bet mēs esam labas draudzenes. Es viņu pazīstu diezgan ilgi - kopš man bija kādi 16-17 gadi. Mums nav nekādu noslēpumu savā starpā - es zinu kā viņa spēlē, bet viņa zina kā es spēlēju," teica Sevastova.

"Neko daudz nevaru cerēt Dohā, jo tur būs cits segums laukumiem un būs jāspēlē ārā. Tomēr arī pērn es tur spēlēju pēc Tallinas ("Fed Cup" turnīra) un uzvarēju 2 mačus. Tur man arī bija pirmssezonas treniņnometne 2 nedēļas," sacīja Latvijas tenisiste.

Sevastova arī uzsvēra, ka Latvijā aug talantīgas jaunās spēlētājas, turklāt teniss kļūstot populārāks, tāpēc esot labas cerības uz panākumiem arī nākotnē.

"Domāju, ka izlasei palīdzēsim arī nākamajā kārtā. Man arī 13.aprīlī jābūt Liepājā uz halles atklāšanu," sacīja Sevastova.

Latvija aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, savukārt Slovākija turpinājumā cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu