"Warriors" ar grūtībām pieveic "Heat"; "Mavericks" pārspēj "Trail Blazers"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs (no kreisās)
Luka Dončičs (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējo divu gadu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas "Warriors" svētdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 120:118 (24:34, 30:25, 36:23, 30:36) pieveica Maiami "Heat".

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 39 punktiem bija Kevins Durants, bet panākumu mājiniekiem nodrošināja Demarkusa Kazinsa divi iemestie soda metieni 5,4 sekundes pirms beigām.

Cīņas ievadā "Warriors" pamanījās nonākt iedzinējos ar 19 punktu pārsvaru, tomēr pēc tam spēja atspēlēties.

"Zinājām, ka šajā mačā pretinieki spēlēs labi abos laukuma galos," neslēpa Durants. "Viņi mums sākumā iedeva pa muti, tomēr mēs nepadevāmies un turpinājām cīnīties."

Vēl "Warriors" sastāvā 29 punktus guva Klejs Tompsons, kamēr Stefans Karijs pievienoja 25 punktus.

Savukārt "Heat" labā ar 37 punktiem atzīmējās Džošs Ričardsons.

Citā svētdienas spēlē Žoels Embīds izcēlās ar 37 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Filadelfijas "76ers" savā laukumā 143:120 (39:40, 37:27, 33:27, 34:26) uzvarēt Losandželosas "Lakers".

Viesus no pārliecinošā zaudējuma nespēja glābt arī Lebrons Džeimss, kurš šo cīņu noslēdza ar 18 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Citviet Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" savu skatītāju priekšā ar 102:101 (25:24, 22:33, 31:35, 24:9) apspēlēja Portlendas "Trail Blazers".

Uzvaru mājinieki nodrošināja noslēdzošajā ceturksnī, kura laikā pamanījās ielaist tikai deviņus punktus.

Kārtējo teicamo maču aizvadīja vien 19 gadus vecais slovēņu debitants Luka Dončičs, kurš "Mavericks" uzvaru kaldināja ar 28 punktiem, turklāt realizēja arī izšķirošu tālmetienu. Viņa rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Dalasas komanda pēdējo četru maču laikā guvusi trīs uzvaras un joprojām saglabā teorētiskas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru, no kā tā atpaliek par piecu panākumu tiesu, tomēr "Mavericks" attiecībā pret astotajā vietā esošo Losandželosas "Clippers" ir divas spēles rezervē.

Austrumu konferences un visas līgas līderpozīcijā ar 41 uzvaru 55 cīņās ir Milvoki "Bucks", kam ar 41 panākumu 57 spēlēs seko Toronto "Raptors". Tikmēr Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar 29 uzvarām 57 spēlēs ir stabilā sestajā vietā.

Rietumu konferencē vadībā ar 40 panākumiem 55 mačos ir čempione Goldensteitas "Warriors", kurai ar 37 uzvarām 55 cīņās seko Denveras "Nuggets". Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" 58 spēlēs guvusi 32 uzvaras, kas tai dod septīto vietu, bet Dalasas "Mavericks" ar 26 panākumiem 55 cīņās ir 11.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu