LFF vienojusies par apjomīgu UEFA speciālistu atbalstu Latvijas futbola saimniecības sakārtošanai

LFF
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) 11. februāra valdes sēdē piedalīsies Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pārstāvis, kurš prezentēs UEFA redzējumu un prasības LFF Virslīgas čempionāta pilnveidošanā, informē LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Šī vizīte ir daļa no UEFA praktiskā atbalsta, par kuru Gorkšs un LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks vienojās Romā notikušā UEFA 43. kongresa laikā. 

"Esam guvuši UEFA atbalstu uzsāktajam kursam uz LFF ilgtspējīgas darbības attīstību. Vienāda prioritāte caurspīdīgam pārvaldības modelim un papildu līdzekļu piesaistei futbolam. UEFA ir gatavi iesaistīties, atbalstot ar speciālistiem un starptautisku pieredzi, kā arī sniedzot finansiālu atbalstu uzsāktajām pārmaiņām," ar kongresa rezultātiem ir apmierināts Gorkšs.

Latvijas futbola saimes vadītāji arī saņēma gan UEFA, gan Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pārstāvju apliecinājumu, ka iecerētie LFF statūtu uzlabojumi atbilst starptautiskajām prasībām un labākajai praksei. Februārī gaidāma abu organizāciju pārstāvju ierašanās Latvijā, kad arī tiks saskaņota statūtu galīgā versija un būs tikšanās ar LFF valdes locekļiem. Pēc starptautisko organizāciju saskaņojuma statūti tiks virzīti apstiprināšanai federācijas valdē un nodoti biedriem publiskai apspriešanai pirms aprīlī paredzētā LFF kongresa.

LFF valdei būs iespēja uzklausīt arī UEFA pārstāvju viedokli par federācijas uzsāktajām pārmaiņām labas pārvaldības, futbola attīstības un finanšu menedžmenta jautājumos. Tāpat gaidāma īpaša Eiropas līmeņa ekspertu vizīte ar mērķi apspriest jautājumus par godīgas spēles principu nodrošināšanu. Savukārt, lai LFF būtu vieglāk izstrādāt ilgtermiņa finanšu plānu, panākta vienošanās piesaistīt UEFA ekspertu arī pilnīgai finanšu audita veikšanai.

"Ir gandarījums par to, ka izdevās vienoties arī par starptautiska līmeņa eksperta piesaisti mācību un treniņu centra Staicele, kā arī visas futbola infrastruktūras turpmāko attīstības plānu izstrādei. Staiceles bāze ir svarīga mūsu infrastruktūras daļa, tādēļ esam ieinteresēti iespējami ātrāk sakārtot tās darbību," uzsver LFF prezidents.

Tikšanās laikā ar FIFA prezidentu Džanni Infantīno tika apspriesta viņa iespējamā vizīte Latvijā, kas varētu notikt jau šī gada laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu