Sevastova Dohas turnīrā zaudē jau pirmajā kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova otrdien cieta negaidītu zaudējumu Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Sacensībās ar septīto numuru izliktā Sevastova, kura pasaules rangā ieņem 12.vietu, pirmajā kārtā ar 6-7 (5:7), 4-6 zaudēja Krievijas tenisistei Annai Bļinkovai, kura WTA rangā ir vien 95.pozīcijā.

Par dalību šajā turnīrā Sevastova nopelnījusi vienu WTA ranga punktu.

Sevastova maču iesāka ar zaudētu servi, bet turpinājumā tenisistes spēlēja droši savos serves geimos. Desmitajā geimā liepājniece tika pie pirmās breikbumbas mačā, kura gan pēc ilgas izspēles palika neizmantota, bet otro breika iespēju Latvijas tenisiste izmantoja un panāca 5-5. Turpinājumā Sevastova pie savas serves neizmantoja vairākas pretinieces kļūdas un zaudēja to, nonākdama iedzinējos ar 5-6.

Nākamajā geimā Sevastova panāca 30:0, taču divreiz izsita bumbiņu aiz gala līnijas, kas pretiniecei ļāva panākt neizšķirtu, bet pēc tam Latvijas tenisiste guva divus punktus un panāca 6-6, tādējādi sets turpinājās taibreikā. To Sevastova iesāka ar zaudētu servi, bet turpinājumā trīs reizes rezultāts bija neizšķirts, tomēr taibreika galotnē pārāka bija pretiniece, kura guva virsroku ar 7:5.

Otrais sets iesākās līdzvērtīgā cīņā, tomēr Sevastova nespēlēja pārliecinoši. Tas Bļinkovai sestajā geimā ļāva iegūt breiku, bet pēc tam krieviete nonāca vadībā ar 5-2. Uzreiz pēc tam Latvijas pirmā rakete paņēma medicīnisko pārtraukumu, bet spēli atsāka un nākamajā geimā nosargāja savu servi. Tomēr Bļinkova tik un tā varēja servēt par uzvaru šajā mačā, bet Sevastova viņai neļāva to izdarīt, pārliecinoši iegūstot breiku un pietuvojoties līdz 4-5.

Lai arī Sevastova šķietami šķita atgriezusies spēlē, nākamais geims pie savas serves viņai sākās neveiksmīgi, jo pēc kļūdas pie tīkla rezultāts bija 0:30. Latvijas pārstāve gan atspēlējās, taču Bļinkova pēc tam pamanījās panākt mačbumbu, ko gan Sevastova arī atspēlēja un varēja geimu noslēgt sev par labu. Tomēr krieviete atspēlējās un ieguva vēl vienu mačbumbu, kuru šoreiz izmantoja, jo viņas pretiniece bumbiņu iesita tīklā.

Bļinkova otrajā kārtā tiksies ar čehieti Barboru Strīcovu (WTA 49.), kura pirmajā mačā ar 6-1, 6-1 sagrāva rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo Omānas tenisisti Fatmu Al Nabhani (WTA 406.).

Abām tenisistēm šī bija trešā savstarpējā tikšanās. 2016.gadā Maskavas WTA "Premier" turnīra pirmās kārtas spēlē Sevastova neizmantoja piecas mačbumbas un piekāpās tobrīd ranga trešajā simtā esošajai Bļinkovai, bet gadu vēlāk Bostades WTA "International" pirmajā kārtā liepājniece guva graujošu uzvaru.

Sākotnēja Sevastovai tika ielozēta vāciete Jūlija Gērgesa, ar kuru viņa spēkojusies deviņas reizes, bet, atsaucot dalību citām tenisistēm, pirmās kārtas pāri tika pārdalīti. Tādējādi Latvijas pirmajai raketei tika ielozēta kvalifikāciju pārvarējusī Bļinkova.

Pašlaik 20 gadus vecā Bļinkova šosezon pamatturnīros iepriekš bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru, Hobārtas WTA "International" turnīrā apstādamās otrajā kārtā.

Sevastova Dohā spēlēja ceturto gadu pēc kārtas, labāko rezultātu sasniedzot pērn, kad pēc Federāciju kausa tika sasniegta trešā kārta. Tikmēr Bļinkova šeit spēlē otro gadu pēc kārtas, bet pērn viņa pēc kvalifikācijas pārvarēšanas apstājās trešajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu