Kārlis Lejnieks: Ažiotāža ap dueli ar Vāciju būs vēl lielāka

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kārlis Lejnieks
Kārlis Lejnieks Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas dāmu tenisa izlase 20.-21. aprīlī savā laukumā pārspēles par iekļūšanu Federāciju kausa izcīņas Pasaules elites grupā aizvadīs pret tenisa lielvalsti Vāciju. Latvijas Tenisa savienība (LTS) aktīvi strādā, lai noorganizētu šo dueli. Organizācijas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks neslēpj, ka ažiotāža būs vēl lielāka nekā pret nule notikušo dueli pret Slovākiju. 

"Izskatām variantus, kur aizvadīt Latvijas - Vācijas dueli. Pagaidām viss ir procesā," TVNET norādīja Lejnieks. "Izskatām dažādus variantus, strādājam un risinām. Kur spēles notiks, to pagaidām neviens nevar pateikt. Konkrētāka informācija būs nākamās nedēļas sākumā." 

Viņš neizslēdza iespēju, ka Federāciju kausa pārspēles par iekļūšanu elites grupā varētu notikt arī "Arēnā Rīga", lai gan 20.-21. aprīlī multifunkcionālajā hallē paredzēts "Elvi Florbola līgas" fināls un dziedātājas Svetlanas Lobodas koncerts.

"Šobrīd šis jautājums ir darba procesā," uzsvēra Lejnieks. "Neviena iespēja netiek izslēgta."

Vācijas dāmu tenisa izlase "Fed Cup" jaunākajā rangā, kas publicēts 11. februārī, ieņem 7. vietu, kamēr Latvijas tenisistes pēc pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītā dueļa pret Slovākiju (4-0 uzvarēja Latvija) pakāpušās no 15. pozīcijas uz 12. 

"Liekas, Latvijas publikai būs interesanti, ka jāspēlē pret tādu lielvalsti kāda ir Vācija," teica Lejnieks. "Nav slikti, ažiotāža būs liela un domāju, ka lielāka nekā pret Slovākiju. Protams, jāskatās, kāds vācietēm būs sastāvs. Tā nav Čehija, bet, pat ja arī būtu, mēs jebkuru komandu varam uzvarēt. Tas mums ir bonuss."

Vācijai WTA ranga pirmajā divdesmitniekā atrodas divas tenisistes - Angelika Kerbere (WTA 6.) un Jūlija Gērgesa (WTA 16.). Abas gan nepārstāvēja valsts komandu Pasaules pirmās grupas ceturtdaļfinālā pret Baltkrieviju, kura piekāpās ar 0-4.

Lejnieks arī pastāstīja, ka Latvijas izlasi mačā pret Vāciju pārstāvēs gan Aļona Ostapenko, gan šā brīža valsts pirmā rakete Anastasija Sevastova. "Viņām "Fed Cup" ir svarīgs, un par viņu spēlēšanu nav nekādu jautājumu," sacīja LTS ģenerālsekretārs. 

Viņš atklāja, ka ar Latvijas - Slovākijas dueļa organizatorisko pusi ļoti apmierināts palicis arī Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) prezidents Deivids Hagertijs, kurš maču apmeklēja klātienē "Arēnā Rīga". 

"Līdz Latvijas - Vācijas duelim ir palikušas 65 dienas. Strādāsim, lai veiksmīgi noorganizētu šīs sacensības," teica Lejnieks. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu