Juris Šics: Jānovērtē jebkura medaļa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Juris un Andris Šici
Juris un Andris Šici Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais kamaniņu sporta divnieks Juris un Andris Šici vienmēr tiecas pēc augstākā rezultātā, taču novērtē jebkuru izcīnīto medaļu, atzina Juris Šics.

Brāļi Šici Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas divnieku sacensībās un komandu stafetē. Juris Šics Eiropas čempionātu un līdz šim aizvadīto sezonu kopumā vērtē kā izdevušos, un nākotnē lūkojas ar jauniem mērķiem un uzdevumiem.

"Latvijas kamaniņu komandas sniegumu Eiropas čempionātā vērtēju pozitīvi. Protams, kamēr netiek sasniegtas pirmās vietas, rezultātus iespējams uzlabot, taču jāņem vērā, ka pamatā galvenie sāncenši mums vienmēr ir bijuši vācieši, kuri parasti savās mājas trasēs uzrāda lieliskus rezultātus," stāstīja Šics.

Šicu ekipāža Eiropas čempionātos izcīnījušas desmit medaļas - divas zelta, trīs sudraba un piecas bronzas.

"Divnieku ekipāžu sacensībās ar brāli vienmēr tiecamies pēc augstākā rezultāta, taču jānovērtē jebkurš sasniegums un jebkura medaļa. Daudz laika veltam arī tehnikas uzlabošanai un jauninājumu ieviešanai," stāstīja Šics. "Iespējas attīstībai ir vienmēr. Mums ir pāris komplekti jaunu slieču, ieviesti arī vairāki uzlabojumi atsevišķu detaļu elementos. Tos apvienojot ar speciāli izgatavotām detaļām būtu iespēja salikt arī jaunu kamanu."

Kā atklāja Latvijas kamaniņu braucējs, sezonas laikā brāļi saskārušies arī ar vairākām grūtībām.

"Šī ir viena no retajām sezonām, kad startējām bez sava galvenā trenera Jāņa Liepas [viņš pēc olimpiskajām spēlēm aizgāja pensijā]. Arī jauninājumi reizēm var sagādāt grūtības. Daudzas izmaiņas ieviesām sagatavošanās un vasaras darba grafikā, kas arī ir nesis gaidītos rezultātus, jo ievērojami uzlabojies braucienu starta laiks. Pēc tā varam secināt, ka dodamies pareizajā virzienā. Mūsu nākotnes mērķos ietilpst arī Pekinas olimpiskās spēles, ko nolēmām jau pagājušajā gadā," skaidroja Šics.

Šosezon ievērojami progresējuši Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuri pirms tam bija Latvijas trešā ekipāža.

"Noteikti jāatzīmē arī tas, ka Latvijā trenējas un sacensības aizvada arī jauni sportisti. Ar lielu progresu šo sezonu ir aizvadījuši Putins un Marcinkēvičs. Viņu rezultātus un paveikto vērtēju ļoti pozitīvi, tā ir jauna nākotnes perspektīva Latvijas kamaniņu sportam," piebilda Šics.

Pasaules kausa sezona tiks noslēgta nākamajā nedēļas nogalē, kad Sočos norisināsies devītais posms. Šicu ekipāža pirms pēdējā posma kopvērtējumā ieņem stabilu ceturto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu