Neplānoti ieilgusi tenisista Lībieša atveseļošanās pēc smagas traumas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, volontsphotography.com

Šobrīd ir ieilgusi bijušās Latvijas pirmās raketes vīriešu tenisā Miķeļa Lībieša atveseļošanās no smagās Ahileja cīpslas traumas, aģentūrai LETA atzina sportists.

Pašlaik 26 gadus vecais Lībietis vēl 2017.gada vasarā uz dažām nedēļām kļuva par Latvijas pirmo raketi vīriešu tenisā, šo godu atņemdams Ernestam Gulbim, kurš gan tobrīd cīnījās ar veselības likstām. Tiesa, tā paša gada novembrī Lībietim plīsa Ahileja cīpsla, bet pēc operācijas atveseļošanās periods tika prognozēts viena gada ietvaros.

Pašlaik Lībieša rehabilitācija ir ieilgusi.

"Šobrīd vēl neesmu gatavs atgriezties tenisā, jo joprojām ir problēmas ar kāju, taču varu teikt, ka pēdējie divi mēneši ir bijuši īpaši produktīvi un jau ir novērojams progress," izteicās Lībietis. "Pagaidām nākotnes plāni ir diezgan neskaidri, jo šobrīd primārais ir kārtīga atveseļošanās. Tas ir svarīgi ne tikai tenisa kontekstā, bet arī manai personīgajai dzīvei un nākotnei. Tomēr ceru, ka divu mēnešu laikā varēšu atgriezties sportā."

Tikmēr situāciju Latvijas vīriešu tenisā Lībietis nosauca par skaudru.

"Vīriešu teniss Latvijā pamazām mirst. Pagaidām nav arī jauno spēlētāju, taču ceru, ka situācija mainīsies. Tas noteikti nebūs īss laika periods, iespējams, pēc desmit gadiem Latvijas vīriešu tenisa pasaulē ienāks kāds jauns sportists," atzina Lībietis.

Savukārt pretējs viedoklis Lībietim ir par Latvijas sieviešu tenisu.

"Arī pēc Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas būs meitenes, kuras spēlēs ļoti augstā līmenī," uzskata tenisists. "Kaut arī pats klātienē neapmeklēju Federāciju kausu "Arēnā Rīga", sekoju līdzi mājās pie televizora ekrāna. Protams, tas ir liels notikums Latvijai, arī pats kopā ar Ernestu Gulbi esmu reiz spēlējis Rīgā Deivisa kausā. Es teiktu, ka šādi notikumi Latvijā nenotiek bieži un uzskatāmi par lieliem svētkiem. Domāju, ka Ostapenko un Sevastova Federāciju kausā var sasniegt vēl ļoti daudz, noteikti būs interesanti."

Latvijas sieviešu izlase aizvadītajā nedēļas nogalē Federāciju kausa Pasaules otrās grupas duelī pārspēja Slovākiju un iekļuva pārspēlēs par vietu pirmajā grupā, kur arī savās mājās tiksies ar spēcīgo Vāciju.

Lībieša karjeras rekords pasaules rangā ir 352.vieta, kamēr dubultspēlēs tā ir 174.pozīcija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu