Latvijas regbija izlasi turpmāk varētu vadīt treneris no Lielbritānijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas regbija izlase. Ilustratīvs attēls.
Latvijas regbija izlase. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu regbija izlasi, visticamāk, vadīs speciālists no Skotijas vai Anglijas, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Regbija federācijas (LRF) ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins.

Kā prognozēts, komandu neturpinās vadīt krievs Sergejs Lisko, kam LRF piedāvāja jaunu sadarbības līgumu, tomēr speciālists to nevarot apvienot ar darbiem dzimtenē.

Kopumā uz Latvijas regbija izlases galvenā trenera amatu esot bijuši seši kandidāti, bet šobrīd to skaits ir sarucis līdz diviem, viņiem nākot no Skotijas un Anglijas. Lielākā problēma pašlaik esot vienoties par šo treneru darba grafiku, tomēr sagaidāms, ka viens no viņiem, visticamāk, tiks apstiprināts amatā nākamnedēļ gaidāmajā LRF valdes sēdē.

Lisko par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2012.gada rudenī, sākotnēji noslēdzot līgumu uz četriem mačiem. Kopš tā laika viņš saglabāja savu amatu, turklāt komanda laika gaitā savus rezultātus uzlaboja.

Lisko 2012.gadā kļuva vien par trešo treneri izlases vēsturē aiz Ulda Bautra un Vladimira Ņikonova. 2006.gadā Latvija pasaules rangā bija pacēlusies līdz pat 37.vietai, bet, kad krievu treneris pārņēma amatu, komanda bija vien 72.pozīcijā, kas ir tās visu laiku zemākā.

Šobrīd Latvijas komanda rangā atrodas 57.vietā.

Lisko vadībā Latvijas klasikā izlase aizvadīja 27 spēles, kurās guva 16 uzvaras un piedzīvoja 11 neveiksmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu