Blūms: Latvijas basketbolistiem šīs spēles būs vienas no svarīgākajām karjerā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas izlases basketbolistiem gaidāmās divas spēles, kas būs noslēdzošās 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, būs vienas no svarīgākajām spēlētāju karjerā, otrdien preses konferencē norādīja komandas kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas basketbola izlase 22. februārī "Arēnā Rīga" spēkosies ar Spānijas valstsvienību, bet 25. februārī izbraukumā paredzēts duelis ar Melnkalnes basketbolistiem.

Kā norādīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) pārstāvji, piektdien "Arēnā Rīga" tribīnes būšot pilnas, jo biļetes uz spēli pret Spāniju esot teju izpārdotas.

"Izšķirošais moments ir klāt, esam tik tālu nonākuši. Ir gājis dažādi - bijušas gan uzvaras, uz kurām necerējām, gan zaudējumi, kurus negaidījām. Paldies trenerim, kurš dažādos apstākļos sagatavojis cīnīties spējīgu komandu," sacīja LBS prezidents Valdis Voins.

Viņš arī atzīmēja, ka no spēlētājiem vienīgi valstsvienības kapteinis Jānis Blūms piedalījies visās 10 spēlēs Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

"Interese Rīgā ir ļoti liela - arēna būs praktiski piepildīta. Kā parasti ceram uz 6. spēlētāju (līdzjutēju atbalstu). Komandai tas noteikti palīdzēs. Domāju, ka savus mērķus sasniegsim," teica Voins. 

"Palicis pēdējais posms - jeb tēlaini izsakoties grāvis, kuram varam pārlekt ar diviem maziem vai vienu lielu lēcienu. Prieks, ka intriga saglabājas līdz pēdējai spēlei," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars

Komanda otrdien trenējās 12 spēlētāju sastāvā. Kā vēsta LBS, tad Jānis Strēlnieks, Jānis Timma un Dairis Bertāns ieradīsies Rīgā piektdien pa dienu, Žanis Peiners komandai pievienosies svētdien Podgoricā, bet par Rolanda Šmita līdzdalību atbilde no "Barcelona" komandas tiek gaidīta otrdien.

Savukārt par Anžeju Pasečņiku sīkāka informācija nav sniegta, taču spēlētājs otrdien ir svītrots no izlases kandidātu loka. 

5 no 6 augstāk minētajiem spēlētājiem ceturtdien ir spēle ULEB Eirolīgā. Izņēmums ir Peiners, kuram mačs ir piektdien, tāpēc viņš Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt spēlē pret Spāniju.

"Visi spēlētāji ir pie labas veselības. Uz spēli pret Spāniju būsim tuvu optimālajam sastāvam. Situācija ar Eirolīgas klubu spēlētājiem ir cerīga. Komandas sastāvs būs zināms vien spēles dienā," pastāstīja Vecvagars.

Treneris arī atklāja, ka savainojuma dēļ valstsvienībai šajā sabraukumā nevarēs palīdzēt Artūrs Strautiņš.

"Daudz kas būs atkarīgs ne tikai no spēles taktikas, bet svarīgs būs arī emocionālais faktors - kāda būs spēlētāju atdeve. Gan man, gan pārējiem spēlētājiem šīs būs vienas no svarīgākajām spēlēm karjerā. Būs jāparāda raksturs un cīņasspars. Ja atdosim laukumā visu, tad nevarēsim sev neko pārmest," sacīja Blūms.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I apakšgrupā pirms pēdējām divām kārtām divas komandas - Spānijas un Turcijas izlases - ir jau nodrošinājušas vietu pirmajā trijniekā un tiesības spēlēt finālturnīrā.

Uz trešo un vienlaikus arī pēdējo ceļazīmi I apakšgrupā pretendē trīs komandas - Latvijas, Melnkalnes un Ukrainas valstsvienības.

 

Latvijas izlases spēles februāra sabraukumā:

  • Latvija - Spānija, 22. februāris, "Arēna Rīga", plkst. 19.30
  • Melnkalne - Latvija, 25. februāris, Podgorica, plkst. 20.00

Latvijas basketbolisti kvalificēsies Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, ja:

  1. uzvarēs Spāniju un Melnkalni, finišējot ar 8 uzvarām. Tādā gadījumā tuvākajiem sekotājiem nevar būt vairāk par 7 panākumiem. Latvijas vienība var finišēt pat 2. vietā: ja pārspēs Spāniju vismaz ar +4 un spāņi pēdējā mačā zaudēs Turcijai;
  2. 22. februārī zaudēs Spānijai, bet 25. februārī uzvarēs Melnkalnē vismaz ar 10 punktu starpību (neatkarīgi no citu spēļu rezultātiem). Šādā gadījumā Latvijai būs 7 uzvaras un pārsvars savstarpējās spēlēs gan ar Melnkalnes, gan Ukrainas izlasi;
  3. 22. februārī zaudēs Spānijai, bet 25. februārī uzvarēs Melnkalnē, ja 22. februārī Kijevā Ukraina būs uzvarējusi Melnkalni. Šādā gadījumā Latvijai būs 7 uzvaras un pārsvars savstarpējās spēlēs ar Ukrainas izlasi.
*kvalificēšanās scenāriju avots - basket.lv (Latvijas Basketbola savienība).

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs no 31. augusta līdz 15. septembrim risināsies Ķīnā. Sacensības rīkos kopumā 8 pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu