"TTT Rīgas" leģionāre Slotere traumas dēļ nespēlēs aptuveni trīs nedēļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aivija Slotere
Aivija Slotere Foto: Zane Bitere/LETA

Vienai no Latvijas čempionvienības sieviešu basketbolā "TTT Rīga" līderēm Aivijai Sloterei ceļgala traumas sadziedēšanai būs nepieciešamas aptuveni trīs nedēļas, vēsta klubs.

Pagājušajā nedēļā "TTT Rīga" komanda Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas mačā izbraukumā ar rezultātu 62:61 dramatiskā cīņā pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", pirmo reizi jauno laiku vēsturē iekļūstot Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

Tomēr šajā mačā savainojumu guva Slotere. Lai arī sākotnējā informācija liecināja, ka nopietnu savainojumu viņa nav guvusi, spēlētājai ir ieplīsusi ceļgala mediālā saite. Pašreizējās aplēses liecina, ka savainojuma pilnai sadziedēšanai nepieciešamas trīs nedēļas.

Līdz ar to Slotere nepiedalīsies trešdienas Eirolīgas spēlē, kurā "TTT Rīga" uzņems turnīra vicečempiones Šopronas "Uniqa" no Ungārijas, aizvadot cīņu par otro vietu grupā.

Amerikāņu basketboliste šosezon Eirolīgā vidēji mačā izceļas ar 9,1 punktu un 6,1 atlēkušo bumbu.

"TTT Rīga", izcīnot otro vietu B grupā, ceturtdaļfinālā iegūs mājas laukuma priekšrocības un spēlēs pret A grupas trešo labāko vienību - Francijas čempionēm "Bourges Basket" vai Čehijas labāko vienību Prāgas ZVVZ USK.

Zaudējot šodienas mačā, rīdzinieces grupā būs ceturtās un ceturtdaļfinālā tiksies ar Eirolīgas čempioni Jekaterinburgas UGMK no Krievijas. Ceturtdaļfinālā komandas sacentīsies sērijā līdz divām uzvarām, turklāt augstāk izsētā komanda iegūst tiesības pirmo un, ja nepieciešams, trešo spēli aizvadīt savā laukumā.

Grupas līderpozīcijā ar 12 uzvarām 13 spēlēs ir Kurskas "Dinamo", kam ar astoņām uzvarām seko "TTT Rīga" un Stambulas "Fenerbahce" komandas. Tālāk ar septiņiem panākumiem ir Šopronas "Uniqa", kamēr Salamankas "Perfumerias Avenida" vienība guvusi sešas uzvaras un tā vairs nepretendē uz izslēgšanas turnīru.

Sestā ar pieciem panākumiem ir Antakjas "Hatay", kurai ar četrām uzvarām seko Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo", kamēr divus panākumu guvusi Pirejas "Olympiakos".

Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu