Mareks Mejeris: Arī iepriekš esam aizvadījuši svarīgas spēles

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Latvijas nacionālajai basketbola komandai priekšā divas ļoti svarīgas spēles, kurās izšķirsies izlases liktenis par iekļūšanu 2019. gada Pasaules kausa izcīņā. Uzbrucējs Mareks Mejeris sarunā ar TVNET norādīja, ka augstās likmes dēļ papildu mandrāžas komandā nav, jo arī iepriekš valstsvienība aizvadījusi izšķirīgus mačus. 

"Treniņos atkārtojam visu veco, nekas tāds baigi jauns nav," sacīja Mejeris. "Atkārtojām sadarbības. Mums vēl vienam otru jāsajūt. Protams, nekādi fiziskie treniņi tagad nenotiek."

Mejeris pēdējo reizi valstsvienības kreklā laukumā devās pirms gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas mačā pret Ukrainu. Kopumā viņš izlases rindās laukumā devies 78 spēlēs. 

"Nekas kopš tā laika baigi manījies nav, džeki tie paši. Zāle arī tā pati, kur spēlē "VEF Rīga" komanda. Šobrīd tikai citi personāži apkārt," teica Mejeris. "Spēlēs gan jau būs citas emocijas."

Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Piektdien Arņa Vecvagara vadītā Latvijas nacionālā komanda savā laukumā uzņems I grupas līderi Spāniju, kura jau nodrošinājusi dalību Pasaules kausa izcīņā. Paredzams, ka "Arēnā Rīga" brīvu vietu nebūs vai būs maz. 

"Pret viņiem labi nospēlējām pirmā apļa spēli, tā ka domāju, ka mums mājās ir visas iespējas, labi nospēlējot, tikt pie panākuma. Mums tā arī šobrīd jādomā. Tagad domājam tikai par katru nākamo spēli. Gatavojamies cīņai ar Spāniju, un pēc tam būs dažas dienas laika, lai sagatavotos pret Melnkalni," norādīja Mejeris. "Atkāpšanās variantu mums nav, abās spēlēs jāiet uz uzvaru un viss."

Ar Melnkalni Arņa Vecvagara vadītā Latvija Podgoricā spēkiem mērosies pirmdien. 

"Tā ir komanda ar ļoti labu garo līniju, bet garie vieni paši nevar iztikt. Ja tiksim galā ar mazajiem, piepresēsim viņus, lai garais gals nedabū bumbu, tad izdosies garos piebremzēt," pastāstīja 207 centimetrus garais Mejeris. 

Pirmā apļa spēlē "Arēnā Rīga" Latvija Melnkalnei cieta zaudējumu ar 75:84. Novembrī teicamu maču viesu rindās aizvadīja Bojans Dubļevičs, kurš ikdienā pārstāv ULEB Eirolīgas komandu "Valencia". Viņš izcēlās ar gūtiem 22 punktiem un būšot ierindā arī cikla noslēdzošajā cīņā ar Latviju. 

"Rīgā, protams, Dubļevičs labi nospēlēja," atzīst Mejeris. "Mums jāmācās no kļūdām, un šoreiz nospēlēsim labāk aizsardzībā."

Ja Latvija uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai ceļazīmes iegūšanai uz Pasaules kausu Ķīnā derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši piekāpsies spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainu, Latvijai pirmdien būs nepieciešama uzvara ar vismaz 10 punktu pārsvaru.

 

Izlasei 27 gadus vecais Mejeris lielāko pienesumu var dot cīņā zem groziem, aizsardzībā, un ienest spēlē enerģiju. Līdzīgi, kā tas ir, pārstāvot "VEF Rīga" komandu. 

"Esam arī iepriekš aizvadījuši svarīgas spēles. Labi, šoreiz likme ir Pasaules kauss... Katru gadu ir spēles, kurās obligāti jāuzvar. Tas, kas nāk pēc spēles, par to nemaz nedomā. Ir jāuzvar un viss, sajūtas arī nav diži jaunas," tā Mejeris. 

Līdz piektdienai valstsvienībai paredzēts pa vienam treniņam dienā. 

Mejeris Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā laukumā devies trijos mačos, vidēji gūstot 2,7 punktus, un savācis 3,7 atlēkušās bumbas zem groziem. 

2019. gada Pasaules kausa izcīņa risināsies astoņās pilsētās Ķīnā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu