Ceļš uz Ķīnu: cīņa mājās pilnā arēnā pret Spāniju (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien pie pilnām "Arēnas Rīga" skatītāju tribīnēm aizvadīs svarīgu spēli 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, savā laukumā uzņemot Spānijas valstsvienību. Mača sākums plkst. 19.30, to tiešraidē translēs kanālā TV6, savukārt TVNET piedāvās sekot līdzi notikumu gaitai teksta tiešraidē.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I apakšgrupā pirms pēdējām divām kārtām divas komandas - Spānijas un Turcijas izlases - ir jau nodrošinājušas vietu pirmajā trijniekā un tiesības spēlēt finālturnīrā.

Uz trešo un vienlaikus arī pēdējo ceļazīmi I apakšgrupā pretendē trīs komandas - Latvijas, Melnkalnes un Ukrainas valstsvienības.

 

Turnīra pirmajā aplī pērn septembrī Latvijas izlase izbraukumā atspēlēja 18 punktu deficītu, taču mača galotnē piekāpās Spānijas valstsvienībai ar rezultātu 82:85. Tajā spēlē rezultatīvu sniegumu demonstrēja Jānis Timma un Jānis Strēlnieks, kuri katrs guva 20 punktus, bet Mārtiņš Meiers pievienoja 16 punktus.

Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas noslēdzošajā posmā pievienosies arī ULEB Eirolīgas klubu spēlētāji. Tiesa, klubi pagaidām oficiāli akceptējuši Latvijas basketbolistu dalību tikai nākamajā spēlē pirmdien izbraukumā pret Menkalni.

Pēc ceturtdien paredzētajiem Eirolīgas mačiem Latvijas izlasei piektdien pa dienu pievienosies Strēlnieks, Timma (abi - Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija) un Rolands Šmits (Barselonas "Lassa", Spānija).

Savukārt Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka Tekfen", Turcija) valstsvienībai pievienosies svētdien Podgoricā.

Spānijas izlases sastāvā spēlei Rīgā gatavojas tikai trīs basketbolisti, kuri septembrī piedalījās mačā Madridē - saspēles vadītājs un izšķirošā groza autors Kvino Koloms (Madridē 18 punkti), kā arī uzbrucēji Sebass Saizs (7) un Ksavjērs Beirans (14).

Rīgā spāņi ieradās ceturtdien vakarā un "Arēna Rīga" grozus izmēģinās tikai piektdien rīta treniņā.

"Komanda ir pilnā sastāvā, varam pilnvērtīgi gatavoties cīņai ar Spānijas izlasi. Eirolīgas klubu basketbolistu iespējamā pievienošanās darbu neietekmē, jo, ņemot vērā klubu nostāju un spēlētāju ceļošanas grafiku, jābūt gataviem spēlēt bez viņiem," Latvijas Basketbola savienības (LBS) paziņojumā norāda izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

"Svarīgi būs sākt spēli ar lielāku enerģiju, nekā to izdarījām pirmajā spēlē Madridē. Spāņu sastāvs atšķiras no tā, ar ko laukumā tikāmies septembrī, bet stils būs atpazīstams - ātrs, agresīvs basketbols. Agresivitātē nedrīkstam atpalikt un, zinot, ka arēnas tribīnes būs pilnas, nešaubos, ka līdzjutēju atbalsts mums palīdzēs tādiem būt," sacīja valstsvienības stūrmanis.

Latvijas izlases spēles februāra sabraukumā:

Latvija - Spānija, 22. februāris, "Arēna Rīga", plkst. 19.30

Melnkalne - Latvija, 25. februāris, Podgorica, plkst. 20.00

Latvija brauks uz Ķīnu, ja:

  1. uzvarēs Spāniju un Melnkalni, finišējot ar 8 uzvarām. Tādā gadījumā tuvākajiem sekotājiem nevar būt vairāk par 7 panākumiem. Latvijas vienība var finišēt pat 2. vietā: ja pārspēs Spāniju vismaz ar +4 un spāņi pēdējā mačā zaudēs Turcijai;
  2. 22. februārī zaudēs Spānijai, bet 25. februārī uzvarēs Melnkalnē vismaz ar 10 punktu starpību (neatkarīgi no citu spēļu rezultātiem). Šādā gadījumā Latvijai būs 7 uzvaras un pārsvars savstarpējās spēlēs gan ar Melnkalnes, gan Ukrainas izlasi;
  3. 22. februārī zaudēs Spānijai, bet 25. februārī uzvarēs Melnkalnē, ja 22. februārī Kijevā Ukraina būs uzvarējusi Melnkalni. Šādā gadījumā Latvijai būs 7 uzvaras un pārsvars savstarpējās spēlēs ar Ukrainas izlasi.

Melnkalne brauks uz Ķīnu, ja:

  1. uzvarēs Ukrainu un Latviju, finišējot ar 8 uzvarām;
  2. uzvarēs Ukrainu un zaudēs Latvijai ne vairāk kā ar 8 punktu starpību (ja Latvija būs zaudējusi Spānijai);
  3. zaudēs Ukrainai ne vairāk kā ar 6 punktu starpību, bet uzvarēs Latviju.

Ukraina brauks uz Ķīnu, ja:

  1. uzvarēs Melnkalni vismaz ar 7 punktu starpību un uzvarēs Slovēniju, bet Latvija zaudēs abās pēdējās spēlēs.

*kvalificēšanās scenāriju avots - basket.lv (Latvijas Basketbola savienība).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu