Strēlnieks pirms došanās uz izlasi gūst 14 punktus ULEB Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta 14 punktus ULEB Eirolīgas 23. kārtas mačā, kamēr viņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas vienība Pirejas "Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 65:75 (22:18, 13:18, 14:20, 16:19) piekāpās Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas.

Strēlnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 31 minūti un 11 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no četriem divpunktu metieniem, trīs no pieciem trejačiem un trīs no četriem "sodiņiem".

Vēl latvieša kontā piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda, divas piezīmes un pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 18 efektivitātes punktiem.

Savukārt Timma, maču sākdams starta piecniekā, laukumā pavadīja vien piecas minūtes un 46 sekundes, protokolā ar ievērojamām darbībām neizceļoties.

Stambulas komandā 13 punktus iemeta Krunoslavs Simons, bet Strēlnieks bija rezultatīvākais "Olympiakos" basketbolists.

Plānots, ka Strēlnieks ar Timmu piektdien ieradīsies Rīgā, lai pievienotos Latvijas izlasei uz noslēdzošajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.

Tikmēr kārtējo zaudējumu ceturtdien piedzīvoja Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife", kas izbraukumā ar rezultātu 85:107 (20:29, 22:27, 22:27, 21:24) atzina Krievijas granda Maskavas CSKA pārākumu.

Pasečņiks šai spēlei pieteikts nebija.

CSKA sastāvā Serhio Rodrigess guva 18 punktus, bet 17 punktus iemeta Vils Klaibērns, kamēr "Herbalife" rindās pa 13 punktiem sameta Markuss Ēriksons un Kims Tilī.

Arī citi Latvijas basketbolisti ceturtdien laukumā nedevās. Dairis Bertāns no rezervistu soliņa noraudzījās maču, kurā viņa pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savā laukumā ar 87:83 (20:22, 27:25, 17:17, 23:21) uzvarēja Telavivas "Maccabi FOX" no Izraēlas.

Uzvarētājiem 19 punktus iemeta Maiks Džeimss.

Citviet divu Spānijas komandu duelī Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa" savā laukumā ar rezultātu 77:67 (22:9, 24:17, 16:19, 15:22) pieveica Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kuras pieteikumā šoreiz nebija Artūra Kuruca.

Barselonas komandā pa 15 punktiem iemeta Kevins Serafins un Po Rivass, bet pretiniekiem 18 punktus iemeta Ševons Šīldss.

Arī Bertāns un Šmits šonedēļ pievienosies Latvijas izlasei.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 19 uzvarām 22 spēlē ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 18 panākumiem 23 cīņās seko Maskavas CSKA, bet čempione Madrides "Real" guvusi 17 uzvaras 22 mačos. Aiz pirmā trijnieka ar 15 panākumiem 23 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes", kam ar 14 uzvarām seko Barselonas "Lassa", bet tālāk ar 12 panākumiem ir Pirejas "Olympiakos" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Astotajā vietā ar 11 uzvarām 22 mačos ir Minhenes "Bayern", bet tikpat panākumu 23 cīņās ir Vitorijas "Kirolbet Baskonia" basketbolistiem.

Savukārt Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie trim panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu