Girgensonam aktīvs sniegums pret NHL līderi; Kučerovs gūst 100. punktu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien izcēlās ar aktīvu sniegumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, taču viņa komanda Bufalo "Sabres" cieta zaudējumu izbraukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos pret līgas līdervienību Tampabejas "Lightning".

Girgensons laukumā pavadīja 16 minūtes un 33 sekundes (2:42 skaitliskajā mazākumā un 1:32 skaitliskajā vairākumā).

Latvijas hokejists izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, veica četrus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Pašlaik 25 gadus vecais Girgensons šosezon guvis trīs vārtus, veicis 10 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu -5.

Šajā mačā "Sabres" labā vienīgos vārtus guva 18 gadus vecais zviedru aizsargs Rasmuss Dālins, kuru pērn NHL jauno spēlētāju draftā Bufalo izvēlējās ar 1. numuru.

"Lightning" sastāvā vārtus guva krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš tādējādi šosezon pirmais sasniedzis 100 punktu robežu - 30 vārti un 70 rezultatīvas piespēles.

Krievijas hokejistam rezultatīvāko spēlētāju sarakstā tuvākais sekotājs ir Čikāgas "Blackhawks" amerikāņu uzbrucējs Patriks Keins ar 92 punktiem (38+54).

Kučerovs un kanādiešu uzbrucējs Stīvens Stemkoss izcēlās ar precīziem metieniem "bullīšos", sarūpējot "Lightning" komandai astoto uzvaru pēc kārtas.

"Lightning" ar 98 punktiem 62 mačos ir Austrumu konferences un visas līgas līdervienība, bet "Sabres" ar 64 punktiem 60 spēlēs ierindojas 10. pozīcijā Austrumos.

Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" ir pēdējā vietā Austrumu konferencē un visā NHL kopvērtējumā ar 49 punktiem 60 mačos.

Ceturtdien citā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 0:4 (0:3, 0:0, 0:1) piekāpās Sanhosē "Sharks". Latvijas hokejists nebija pieteikts šai spēlei.

"Penguins" ar 71 punktu 61 spēlē ieņem 7. vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu