Vecvagars: Sāpīgi zaudēt spēli šādā atmosfērā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arnis Vecvagars
Arnis Vecvagars Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ir ļoti sāpīgi zaudēt spēli pie pilnām "Arēnas Rīga" skatītāju tribīnēm, tomēr Latvijas basketbola izlase vēl nav zaudējusi cerības kvalificēties 2019. gada Pasaules kausa izcīņai, pēc mača preses konferencē norādīja Arnis Vecvagars.

Vairāk nekā 10 000 skatītāju klātbūtnē Latvijas izlase piektdien savā laukumā ar rezultātu 62:67 piekāpās Spānijas valstsvienībai.

Līdz ar to galvenā trenera Arņa Vecvagara vadītajai komandai pirmdien Melnkalnē būs nepieciešama uzvara ar 10 punktu pārsvaru, lai izcīnītu ceļazīmi uz Pasaules kausu. 

"Pirmkārt, paldies visiem līdzjutējiem, kas tik lielā pulkā bija atnākuši mūs atbalstīt. Sāpīgi zaudēt šādā atmosfērā. Diemžēl, bet šoreiz tā sanāca. Tomēr tā nebija mūsu pēdējā iespēja, mums priekšā ir vēl viena spēle, kuru veiksmīgi nospēlējot - mēs varam sasniegt vēlamo rezultātu," sacīja Vecvagars.

Mača gaitā Spānijas izlase ieguva pat 19 punktu pārsvaru, taču otrajā puslaikā laukuma saimnieki spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, sarūpējot aizraujošu spēles galotni. Latvijas izlase arī netrāpīja pirmos 15 izpildītos tālmetienus. 

"Pārāk ilgi un smagnēji meklējām savas iespējas uzbrukumā, ļoti grūti mums nāca punkti. Tas atņēma pārliecību. Otrajā puslaikā šo ritmu nedaudz uzķērām un spēle kļuva labāka un skatāmāka," norādīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Spānijas basketbolisti šajā mačā kopumā izcīnīja 20 atlēkušās bumbas pie Latvijas izlases groza, kas bija izšķirošs faktors cīņā par uzvaru.

"Aizsardzībā ielaisti 67 punkti pret Spāniju - kopumā mēs varētu būt apmierināti, ja nebūtu tik daudz un izšķirošos brīžos pazaudējuši bumbas pie sava groza, dodot pretiniekiem otrās iespējas," uzsvēra Vecvagars.

"Lai šodien uzvarētu, mums bija jāspēlē daudz pārliecinošāk, mērķtiecīgāk un enerģiskāk. Diemžēl, tas izdevās tikai brīžiem," piebilda Latvijas izlases stūrmanis.

Latvijas izlases rindās šajā spēlē ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Aigars Šķēle, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas.

"Sākumā pārāk daudz skatījāmies viens uz otru, gaidījām kamēr kāds sāks kaut ko darīt. Vēlāk tas kāds atradās - Aigara (Šķēle) personā, taču pietrūka vēl kāds spēlētājs, kurš varētu viņam pievienoties un pavilkt mūsu uz priekšu uzbrukumā. Kopumā bija pārāk daudz zaudētas bumbas pie sava groza, taču nevar teikt, ka mēs necīnījāmies," teica Mareks Mejeris, mačā atzīmējās ar sešiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Kā atklāja Vecvagars, ceturtdien treniņā Rolands Freimanis sajuta sāpes muskulī, tāpēc viņš piektdien nevarēja piedalīties spēlē.

Latvijas izlasei nākamajā mačā varēs palīdzēt pieci Eirolīgas klubu spēlētāji - Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dairis Bertāns, Rolands Šmits un Žanis Peiners.

Izbraukumā uz Melnkalni komanda dosies ar 12 spēlētājiem, taču sastāvs tiks paziņots vēlāk.

 
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu