Kļūda pēdējā šaušanā dzēš Rastorgujeva cerības uz EČ medaļu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Baltkrievijā, pieļaudams kļūdu noslēdzošajā šaušanā, izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionāta desmit kilometru sprinta sacensībās.

Par Eiropas čempionu tika kronēts pazīstamais norvēģis Tarjejs Bē, kurš ar vienu kļūdu šaušanā finišēja pēc 21 minūtes un 40,1 sekundes. Viņš par 10,6 sekundēm pārspēja bez kļūdām šāvušo zviedru Jesperu Nelīnu, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās krievs Dmitrijs Mališko, kurš arī ugunslīnijā bija nekļūdīgs.

Savukārt Rastorgujevs ar vienu kļūdu šaušanā bija astotais, uzvarētājam piekāpjoties par 46,6 sekundēm.

Pirmajā šaušanā Latvijas biatlonists bija nekļūdīgs, kas viņam ļāva pārņemt vadību, ko viņš saglabāja līdz otrajai ugunslīnijai. Tajā Rastorgujevs pieļāva vienu kļūdu, kas maksāja medaļu un lika viņam izkrist no pirmā piecinieka.

Tikmēr pārējiem Latvijas biatlonistiem sestdien klājās pieticīgāk - Aleksandrs Patrijuks ar trim kļūdām šaušanā bija 70.pozīcijā, kamēr Daumants Lūsa arī nesašāva trīs mērķus un ieņēma 89.vietu, bet Roberts Slotiņš pamanījās pieļaut septiņas kļūdas un bija 106.pozīcijā starp 114 biatlonistiem.

Svētdien šis Eiropas čempionāts noslēgsies ar sacensībām iedzīšanā.

Kā ierasts Eiropas čempionātos, arī šoreiz Vecā kontinenta meistarsacīkstēs nestartē vairāki pasaules vadošie biatlonisti.

Rastorgujevs ir divkārtējs Eiropas čempions - 2014.gadā viņš triumfēja individuālajā distancē, bet pērn tika pie zelta sprintā. Tāpat alūksnieša kontā ir pa vienai bronzas medaļai sprintā un iedzīšanā.

Pēc tam biatlonisti dosies uz Estešundu, Zviedrijā, kur no 7. līdz 17.martam norisināsies pasaules čempionāts, bet nedēļu vēlāk Oslo tiks noslēgta Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu