Ķēniņam gūti vārti, Merzļikinam neveiksmīgs sniegums Šveices čempionāta mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: AP/Scanpix

Ar gūtiem vārtiem Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā piektdien izcēlās latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" komanda savā laukumā ar 5:2 (1:0, 4:0, 0:2) apspēlēja vienu no turnīra spēcīgākajām vienībām "Zug".

Ķēniņš šajā spēlē guva mājinieku trešos vārtus, cīņas 26.minūtē panākdams jau 3:0.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon viņš 45 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles.

Citviet neveiksmīgu spēli aizvadīja Latvijas izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš otrajā periodā nepilnu sešu minūšu laikā ielaida trīs ripas un pēc pirmajām divām trešdaļām tika nomainīts, kamēr viņa pārstāvētā Šveices vicečempione "Lugano" izbraukumā ar 0:5 (0:0, 0:3, 0:2) piekāpās Cīrihes "Lions".

Kopumā Latvijas vārtsargs šajā spēlē atvairīja 31 no 34 metieniem, kamēr Merzļikinu nomainījušais Stefans Millers 20 minūšu laikā atvairīja desmit no 12 metieniem.

Merzļikins šosezon 39 spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 2,46 ripas un atvairījis 91,93% metienu.

Citā piektdienas mačā otro uzvaru pēdējo trīs maču laikā guva Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētie "Davos" hokejisti, kuri viesos ar 4:3 (0:0, 3:1, 1:2) pieveica NLA līderi "Bern".

Ārpus pieteikuma palika vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Rihards Melnalksnis, kamēr viņu pārstāvētā Langnau "Tigers" izbraukumā ar 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:1) papildlaikā atzina "Biel-Bienne" pārākumu.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 95 punktiem 45 spēlēs ieņem "Bern". Trešā ar 77 punktiem 46 mačos ir "Lausanne", bet tālāk ar 74 punktiem 45 cīņās ir Langnau "Tigers".

Tikmēr "Lugano" ar 66 punktiem 45 dueļos ir devītā, bet "Davos" hokejisti iekrājuši 40 punktus, kas tiem dod priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē. Šai komandai būs jācīnās par vietas saglabāšanu NLA čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu