Latvijas basketbola izlase uz Melnkalni dosies 13 spēlētāju sastāvā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlase uz pirmdien Melnkalnē gaidāmo izšķirošo šī gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēli dosies 13 spēlētāju sastāvā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pasaules kausa finālturnīra sasniegšanai Latvijai pret melnkalniešiem pirmdien būs nepieciešama uzvara ar vismaz deviņu punktu pārsvaru, jo pēc 11.kārtas mačiem abām komandām ir vienāda kopīgā gūto un zaudēto punktu starpība.

"Svētdien no Rīgas uz Melnkalni lidos 12 spēlētāji, bet trīspadsmitais - Žanis Peiners - komandai pievienosies Podgoricā. Galīgo sastāvu spēlei izraudzīsimies svētdien vakarā," pauda izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars. "Sestdienas treniņš nebija garš, bet intensīvs, un izdevās paveikt visu, kas bija iecerēts. Proti, izmēģinājām konkrētus variantus spēle ar Melnkalnes izlasi. Svētdien vakarā būs treniņš Podgoricā, pirmdien no rīta - iesildīšanās, bet tad svarīgākās lietas būs jāpietaupa no nelūgtām acīm."

Latvijas izlase pārpildītā "Arēnā Rīga" piektdien ar rezultātu 62:67 zaudēja Spānijas valstsvienībai.

"Izvērtējot spēlētāju veselības stāvokli, sportisko formu un komandas taktikas vajadzības no basketbolistiem, kuri piektdien piedalījās un bija pieteikti mačam ar Spāniju, mājās paliek Ingus Jakovičs, Kaspars Vecvagars, Artūrs Ausējs un savainotais Rolands Freimanis. Vēl vienu "lieko" izvēlēsimies īsi pirms spēles Podgoricā," atklāja Vecvagars.

I grupas kopvērtējumā pēc 11 kārtām līdere ar deviņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar septiņām uzvarām seko Melnkalne, sešas uzvaras ir Latvijai, kamēr Ukrainai ir pieci panākumi. Savukārt pēdējā, sestā, ar divām uzvarām ir Eiropas čempione Slovēnija.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa finālturnīrs no 31.auguta līdz 15.septembrim notiks Ķīnā.

Latvijas izlases kandidātu sastāvs mačam ar Melnkalni:

Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka Tekfen", Turcija), Rolands Šmits (Barselonas "Lassa", Spānija), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (abi - "Ventspils"), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Mareks Mejeris (abi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš (Avelīno "Sidigas", Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Aigars Šķēle (Antibas "Sharks", Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu