"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" basketbolisti izcīna otro uzvaru pēc kārtas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jurijs Aleksejevs
Jurijs Aleksejevs Foto: https://www.facebook.com/jur4ik11

Šīs sezonas neapstrīdamā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pastarīte "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" sestdien savā laukumā ar rezultātu 71:63 (11:14, 19:15, 13:20, 28:14) uzvarēja "Liepājas" komandu, tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas.

"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" sastāvā ar 25 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās pieredzējušais Jurijs Aleksejevs, kamēr 16 punktus iemeta Edgars Štelmahers.

Savukārt "Liepājas" rindās 17 punkti Torrensam Rovam, bet 12 punktiem Marekam Jurevičum.

Lai arī mača sākumā "Liepāja" izvirzījās vadībā ar 14:7, kopumā laukumā sestdien ritēja līdzvērtīga cīņa, turklāt pirmā puslaika otrajā pusē iniciatīva jau pārgāja "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" rīcībā, šai komandai iegūstot dažu punktu vadību. Pirmo puslaiku Jēkabpils klubs noslēdza ar viena punkta pārsvaru (30:29), bet otro puslaiku liepājnieki atkal pārņēma vadību, taču pamatlaika pēdējās minūtes aizritēja punkts punktā.

Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" izvirzījās vadībā ar 60:54, bet beigās šo pārsvaru prasmīgi arī nosargāja, svinot pelnītu uzvaru.

Jēkabpilieši iepriekšējā mačā viesos ar rezultātu 70:59 pārspēja "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu, tiekot pie pirmās uzvaras sezonā. Jēkabpils vienība uz Valgu devās ar 21 zaudējumu tikpat mačos un pārliecinošu pēdējo vietu kopvērtējumā, bet trešdien gūtā uzvara būtiski situāciju tabulā neuzlaboja.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 22 uzvarām 23 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 21 uzvaru 23 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 19 uzvarām 21 duelī ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 15 panākumiem 23 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar 13 panākumiem 22 mačos ir Tallinas "TalTech", sestajā pozīcijā ar 11 uzvarām 22 cīņās ir Raplas "Avis Utilitas" komanda, bet tālāk desmit uzvarām 21 spēlē ir "Tartu Universitāte".

Pirmo astoņnieku ar 11 uzvarām 24 mačos noslēdz "Jūrmala"/"Betsafe", bet tālāk ar desmit uzvarām 23 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU un Pērnavas "Sadam". Septiņas uzvaras 23 mačos guvusi "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", tālāk ar sešām uzvarām 21 cīņā seko "Latvijas Universitāte", seši panākumi 22 dueļos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandai, piecas uzvaras 22 mačos guvusi "Liepāja", bet tabulu ar divām uzvarām 23 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas "Kalev"/"Cramo" mājvietā "Saku Surhall". Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu