Oskars Melbārdis: Ar flakoniņu Soču zeltu nopūtīšu sudraba krāsā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2018. gada Latvijas labākais sportists bobslejists Oskars Melbārdis traumas dēļ pilnībā izlaida šo sezonu. Pasaules kausa (PK) izcīņa noslēdzās pagājušajā nedēļas nogalē, bet priekšā vēl pasaules čempionāts sarežģītajā Vistleras trasē Kanādā. Melbārdis viesojās TVNET Sports redakcijā, un pārspriedām dažādus ar bobsleju saistītus tematus, tostarp, ka viņam būs nepieciešami jauni stūmēji. 

Melbārdis ir atlabis pēc kājas muskuļa savainojuma un pamazām atsācis trenēties, pakāpeniski palielinot slodzi. Viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka nākamajā sezonā būs atpakaļ ledus trasēs, lai gan ir cilvēki, kuri tam aizvien netic. 

"Domāju, ka man aiz muguras būs pilnīgi jauni džeki. Tas būtu tikai loģiski, šobrīd nebūtu prātīgi jaukt ārā mūsu labāko ekipāžu. Man ir jāmeklē džeki, jāliek sludinājumi visur, kur var ielikt. Tas ir nopietns jautājums," situāciju ar stūmējiem iezīmēja Melbārdis. "Viņu pietrūkst ne tikai man, bet arī pārējiem, arī jaunajiem - Eiropas kausu komandai. Tas ir svarīgs moments, lai top piloti varētu piedalīties Pasaules kausā un jaunie varētu mācīties. Tāpēc mums vajag spēcīgus džekus, kas sēstos aizmugurē."

Oskars Melbārdis (no kreisās) un Jānis Strenga
Oskars Melbārdis (no kreisās) un Jānis Strenga Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pieskārāmies arī 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm, kurās, visticamāk, negodīgā ceļā četrinieku ekipāžām triumfēja krieva Aleksandra Zubkova vadītā komanda. Melbārdis atzina, ka savā galvā un sirdī pieņēmis apstākli, ka ir spēļu vicečempions. 

"Es baigi šajā jautājumā neiedziļinos un neko daudz nekomentēju," norādīja Melbārdis. "Man tas neko diži nemaina un arī pārējiem džekiem nemainīs. Mums jau par sudrabu bija tādas emocijas! Nesapratām, kas notiek. Kurš gan no mums tur reāli gaidīja sudrabu? Emocijas un atmiņas man paliks par to, kā mēs izcīnījām sudraba medaļas."

Melbārdis jokoja: ja viņam tiks pasniegta Soču zelta godalga, viņš to pārkrāsos sudraba krāsā. 

"Tiklīdz Siguldas trasē pēc vasaras parādīsies ledus, tā arī man būs pirmie braucieni," teica Melbārdis.

Kaut arī Melbārdis šosezon nav sacensību apritē, viņu uzrauga dopinga kontrolieri. Kopš septembra bobslejists ir pārbaudīts astoņas reizes.  

Melbārdim palūdzām izstāstīt arī kādu interesantu gadījumu no viņa sportista karjeras. Reiz viņa pilotētais četrinieks treniņnometnē Lillehammerē, kur 1994. gadā notika Ziemas olimpiskās spēles, finišā nonāca vien trīs vīru sastāvā. Kā tas gadījās? To iespējams noskatīties/noklausīties šeit

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu