Bārtulim nebūs iespējas atgriezties Latvijas izlasē (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Bārtulis
Oskars Bārtulis Foto: Edijs Pālens / LETA

Latviešu aizsargam Oskaram Bārtulim nebūs iespējas atgriezties Latvijas hokeja valstsvienībā, pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Bārtulis plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās pagājušā gada jūnija sākumā, kad viņš LHF iesniedza iesniegumu par atteikšanos spēlēt izlasē, jo esot pieņēmis Krievijas pilsonību. Tiesa, sarunā ar Valdi Valteru sociālās vietnes "Facebook" lapā "Hattrick.lv" hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis, un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā.

"Neesam represīvais orgāns un negrasāmies veikt izmeklēšanu, vai viņam ir vai nav Krievijas pase. Esam saņēmuši iesniegumu, ar kuru Oskars vienas durvis uz visiem laikiem ir aizvēris. Viņš var pieņemt jebkuras valsts pilsonību un spēlēt, kur grib, bet ar savu paziņojumu viņš izdara lēmumu. Ne nosodu vai lamāju viņu, bet, ja viņš tādu soli ir veicis, tad vienas durvis viņam ir ciet. Manuprāt, atteikšanās spēlēt valsts izlasē un citas valsts pilsonības iegūšana nav nekāds iesildīšanās treniņš," stāstīja Koziols.

Lēmums par to, vai Bārtulis var pārstāvēt Latviju, pirmkārt jāpieņem LHF, nevis izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam.

"Vispirms tas ir hokeja federācijas jautājums. Tā kā esmu tas, kurš lielākoties nodarbojas ar izlases sastāva komplektēšanu, tad lēmums vispirms jāpieņem federācijā," teica Koziols.

Pašlaik 32 gadus vecais Bārtulis ārstē savainojumu, bet daļu no šīs sezonas viņš pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kur 15 spēlēs guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli. Viņam gan bija problēmas ar darba atrašanu, jo rudenī viņš papildināja Čeļabinskas "Traktor" sastāvu, kur gan neaizvadīja nevienu spēli, bet pēcāk pievienojās Pekinas klubam.

KHL mājaslapā kā Bārtuļa pārstāvētā valsts minēta Krievija.

Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012.gada vasarā klubs izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL, kur pārstāvējis Doņeckas "Donbass", Astanas "Baris", Vladivostokas "Admiral", Ufas "Salavat Julajev" un "Kuņluņ Red Star" komandas. Kopumā šajā čempionātā viņš 335 spēlēs guvis 19 vārtus un veicis 51 rezultatīvu piespēli.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

2013.gadā tika pieņemts likums, ka Latvijas pilsoņiem dubultpilsonība nevar būt ar Krieviju, Baltkrieviju un vairākām citām valstīm.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu