Vecvagars: Ja nebūtu FIBA un ULEB nesaskaņas, mēs spēlētu Pasaules kausā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arnis Vecvagars
Arnis Vecvagars Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars uzskata: ja nebūtu nesaskaņas FIBA un ULEB starpā, tad nacionālā komanda pilnīgi noteikti piedalītos 2019. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Ķīnā. 

"Darbs bija ļoti sarežģīts. Šim atlases sietam cauri izgāja 26 spēlētāji," norādīja Vecvagars. "Jā, nepiepildījām mūsu galveno sapni - aizbraukt uz Pasaules kausu. Spēlēs, kurās piedalījās kaut viens Eirolīgas spēlētājs, mēs zaudējām tikai vienu reizi, kas bija izbraukumā Spānijā. Mačā ar Melnkalni šis loks bija vislielākais, bet pietrūka viena metiena tiesas."

No iekļūšanas Pasaules kausā Latvijas izlasi šķīra trīs punkti cīņā ar Melnkalni. Cīņas spara trūkumu komandai nevar pārmest. 

"Spēlē ar Melnkalni lielākās problēmas bija cīņa par atlēkušajām bumbām pie sava groza. Centāmies turēt laukumā garu sastāvu, bet viņi no otrās iespējas punktiem guva ap 20. Viens no spēles uzstādījumiem bija izslēgt šīs iespējas, diemžēl nespējām to realizēt," norādīja Vecvagars. "Savukārt otrajā puslaikā bija problēmas spēlē viens pret vienu. Ļoti daudz pārkāpām noteikumus un palaidām uz viegliem punktiem. Par to liecina tas, ka pretinieku komanda izpildīja vien piecas rezultatīvas piespēles." 

Melnkalnes izlases spēlētāji zem Latvijas komandas groza savāca 18 atlēkušās bumbas. 

No pieteiktajiem spēlētājiem laukumā nedevās Rihards Lomažs, Jānis Blūms un Aigars Šķēle

"Domāju, ka visas spēles garumā spēlējām veiksmīgi, turējāmies nepieciešamā pārsvara robežās. Spēlētāji, kas bija laukumā, savas lomas vairāk vai mazāk izpildīja. Pēc spēles ritējuma neprasījās iesaistīt vēl kādu papildu spēlētāju. Spēles temps nebija tik augsts, kas radītu kaut kādas noguruma pazīmes. Vēl kādu iesaistīt rotācijā neprasījās," skaidroja Vecvagars. 

Viņš norādīja, ka izdevās veiksmīgs spēles sākums un spēle aizsardzībā. 

 

Vecvagars arī pauda, ka būtiska loma Latvijas izlasē ir bijusi ULEB Eirolīgas klubos spēlējošiem spēlētājiem, ar kuriem sastāvā piedzīvots tikai viens zaudējums. 

"Ja būtu panākta vienošanās FIBA un ULEB starpā, esmu pārliecināts, ka mēs piedalītos Pasaules kausā," sacīja Vecvagars. "Diemžēl tās ir lietas, kuras nevaram ietekmēt. Man gribētos, lai organizācijas nāk klajā ar kādu kopīgu izspēles veidu un nebūtu šķēršļu, lai varētu nokomplektēt maksimāli spēcīgi sastāvu."

Pasaules kausa finālturnīrs astoņās Ķīnas pilsētās notiks no 31. augusta līdz 15. septembrim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu