LBS aprīlī apzinās pretendentus uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arnis Vecvagars
Arnis Vecvagars Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Aprīļa laikā izvērtēsim konstruktīvos priekšlikumus un iespējas, konceptuāli vienosimies par valstsvienības vadības modeli un apzināsim pretendentus uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts organizācijas prezidents Valdis Voins. 

Voins sola nevilcināties ar galīgo lēmumu, bet sarunas ar konkrētiem speciālistiem gan var iekavēt tikai klubu sezonas beigas. 

Līdzšinējam valstsvienības galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram līgums par darbu vīriešu izlases galvenā trenera amatā beidzies līdz ar 2019. gada Pasaules kvalifikācijas turnīra noslēgumu.

"Septiņas uzvaras 12 spēlēs un reālas izredzes izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru līdz pat pēdējās spēles pēdējai sekundei – tā ir cienījama bilance. Taču izšķirošie punkti netika iegūti, un rezultāts neapmierina nevienu. Ne spēlētājus, ne pašus trenerus, ne līdzjutējus, ne LBS vadību, kurai ir pienākums lemt par valstsvienības nākotni," izteicās Voins. 

26. februāra pēcpusdienā LBS Treneru komisija uzklausīja Vecvagara pārskatu par pēdējām spēlēm un visu darba ciklu. 

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pieredzes izvērtēšanu turpinās LBS valde, kuras tuvākā sēde paredzēta marta beigās. Tas tiks darīts, iepazīstoties ar komandas treneru, menedžeru un medicīniskā personāla, kā arī LBS ģenerālsekretāra Edgara Šnepa un mārketinga nodaļas pārskatiem. Tiks uzklausīti arī spēlētāji.

"Konstatēsim izdarīto un neizmantotās rezerves. Vienlaikus no saviem kolēģiem valdē gaidu arī konkrētus priekšlikumus turpmākajam darbam, tai skaitā valstsvienības vadītāja izraudzīšanās procedūrai," norāda Voins. "Esmu pārliecināts, ka Latvijas valstsvienība jāvada Latvijas trenerim, tomēr patlaban nebūtu pareizi ievilkt neizdzēšamas "sarkanās līnijas". Savējais vai ārzemnieks, klubā strādājošs vai atbrīvotais treneris,  valstsvienības vadības modeļa maiņa, iedibinot ģenerālmenedžera amatu, – vismaz līdz marta beigām nav idejām un diskusijai slēgtu tēmu."

Latvijas vīriešu valstsvienībai nākamās oficiālās spēles paredzēta 2019. gada novembrī, kad sāksies 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu