Slavenais treneris Blats par Strēlnieka traumu: Tas ir briesmīgi bezatbildīgi (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deivids Blats
Deivids Blats Foto: AP/Scanpix

Grieķijas basketbola kluba Pirejas "Olympiakos" galvenais treneris Deivids Blats, komentējot Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka gūto traumu, norāda uz bezatbildīgu rīcību.

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā un izšķirošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 80:74 uzvarēja Melnkalni, tomēr neizcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru, jo komandai bija nepieciešama uzvara vismaz ar 9 punktu pārsvaru.

Šajā mačā Latvijas izlases līderis Strēlnieks laukumā pavadīja nepilnās 37 minūtēs, guva 25 punktus, veica 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas. Latvijas basketbolists, kurš ikdienā pārstāv Blata trenēto "Olympiakos" komandu, traumas dēļ maču noslēdz priekšlaicīgi.

Kā atklājās vēlāk, Strēlnieks mača laikā guvis kājas muskuļa plīsumu. Šīs traumas dēļ viņš ilgāku laiku nevarēs atgriezties laukumā.

"Par to esmu runājis jau vairākkārt. Šī ir problēma, kas var ietekmēt visas komandas Eiropā. Tā tas ir mūsu gadījumā, un šī nav pirmā reize," portāls "TalkBasket" citē trenera Blata teikto. 

"Man visvairāk sadusmo tas, ka mēs esam bijuši atvērti un izpalīdzīgi nacionālo izlašu programmām. Esam bijuši saprotoši, ka šīs spēles ir svarīgas arī pašiem spēlētājiem. Mēs sūtam spēlētājus uz nacionālajām izlasēm un pēkšņi redzam, ka viņi mačā nospēlē 38 vai 39 minūtes, ko viņi nedara pat Eirolīgas spēlēs," uz spēlētāju pārslodzi norāda treneris.

"Tas man liek aizdomāties, kāda veida sapratni mēs saņemam no otras puses - nacionālajām izlasēm... Domāju, ka tas ir briesmīgi bezatbildīgi. Uzskatu, ka tas ir ļoti bīstami spēlētājiem," kritiski izteicās Blats.

Pieredzējušais speciālists 2014. gadā ar Izraēlas komandu Telavivas "Maccabi" kļuva ULEB Eirolīgas čempionu, kā arī tika atzīts par sezonas labāko treneri.

Nākamajā vasarā Blats kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas "Cavaliers" galveno treneri. 

Kaut arī tobrīd "Cavaliers" komanda ar NBA zvaigzni Lebronu Džeimsu priekšgalā atradās Austrumu konferences līderpozīcijā, Blats tika atlaists no darba 2016. gada janvārī.

Blata vadībā Krievijas vīriešu basketbola izlase izcīnīja zeltu 2007. gada Eiropas čempionātā un bronzu 2011. gadā, kā arī 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs valstsvienība ieguva bronzu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu