Kamaniņu braucēja Zirne: Sezonas mērķis tika īstenots

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ulla Zirne
Ulla Zirne Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne aizvadīto sezonu vērtē kā veiksmīgu, un nākotnē plāno koncentrēties uz dalību nākamā gada pasaules čempionātā Sočos, kā arī Pekinas olimpiskajās spēlēs 2022.gadā.

Pašlaik 23 gadus vecā Zirne šī gada pasaules čempionātā Vinterbergā izcīnīja sesto vietu, kas ir viņas karjeras labākais sasniegums. Tas viņai ļauj iekļūt arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā uz nākamo sezonu.

Zirne sarunā ar aģentūru LETA aizvadīto sezonu vērtē kā veiksmīgu, jo galvenais no mērķiem bija labi startēt tieši pasaules čempionātā.

"Kopumā aizvadīto sezonu vērtēju kā labu. Kā galvenais mērķis tika uzstādīts veiksmīga dalība pasaules čempionātā, kas arī tika īstenots, turklāt tieši tajā izdevās sasniegt labākos rezultātus šosezon."

Savukārt nu jau aizvadītās sezonas Pasaules kausā Zirne ar tik augstvērtīgiem rezultātiem lepoties nevarēja, bet kopvērtējumā viņa ierindojās 12.vietā.

"Pēdējā posmā Sočos tika gūta ļoti vērtīga pieredze, jo pasaules čempionāts nākamajā sezonā būs tieši tur. Tieši uz šīm sacensībām nākamajā sezonā plānoju koncentrēties visvairāk, tāpēc braucieni Soču trasē uzskatāmi par labu treniņu," piebilda Zirne.

Pēc Pasaules kausa sezonas beigām Latvijas komanda vēl pāris dienas uzkavējās Sočos, lai patrenētos šajā trasē.

Zirnes nākotnes mērķi ir diezgan skaidri un konkrēti: "Protams, nākamais lielais mērķis ir Pekinas olimpiskās spēles 2022.gadā, taču mērķu sarakstā ietilpst arī nākamās sezonas pasaules čempionāts."

Uz jautājumu, vai karjeru plānots turpināt arī pēc Pekinas Olimpiādes, kamaniņu braucēja atbildēja atturīgāk. "Tas, cik ilgi turpināšu savu karjeru, ir atkarīgs no vairākiem apstākļiem. Jāņem vērā arī tas, kā veiksies un kādi būs rezultāti turpmāk. Protams, mazsvarīgs faktors nav arī veselība. Šobrīd es ļoti koncentrējos uz Pekinas Olimpiādi, pēc tās tad arī varēs izdarīt vairāk secinājumu."

Zirnei jau ir divu olimpisko spēļu pieredze, jo viņa startēja 2014.gadā Sočos un 2018.gadā Phjončhanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu