Pēdējais ziemas šļūciens drosmīgajiem - pavadi brīvdienu bobsleja trasē uz lāpstas!

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ShowelRace Siguldā - šļūkšana ar lāpstu bobsleja trasē
ShowelRace Siguldā - šļūkšana ar lāpstu bobsleja trasē Foto: Publicitātes foto

Jau šo sestdien norisināsies ShowelRace VI sezonas noslēdzošais regulārās sezonas posms. Tajā šļūkšanā uz lāpstas, kā arī slidošanā pa bobsleja trasi sacentīsies visi, kuriem pietiek dūšas. Kā arī visi aicināti atbalstīt drosmīgos dalībniekus klātienē.

Patiesībā drosme ir vienīgais, kas nepieciešams, lai piedalītos ShowelRace sacensībās. Īpašas priekšzināšanas vai sagatavošanās nav nepieciešama. Tas šo pasākumu arī padara tik saistošu un interesantu - jebkuram ir iespēja izbaudīt, kā tas ir - traukties lielā ātrumā pa bobsleja trasi. Lai arī šis pasākums ir izpārdots, tāpat tiek aicināti visi atbraukt klātienē, pavērot šīs sacīkstes un varbūt nākotnē izmēģināt pašiem spēkus ledus renē.

Pateicoties lielajam pieprasījumam būs izsludinātas arī papildu dienas, kad jebkurš gribētājs varēs izbaudīt šos priekus uz savas ādas (šajā gadījumā dibena).

Arī TVNET žurnālists Jānis Vingris izmēģinās spēkus, šļūcot ar lāpstu bobsleja trasē, pēc tam arī atrādot pašu braucienu lasītājiem.

ShowelRace ir šļūkšana ar lāpstu pa bobsleja trasi jeb amatieru alternatīva profesionālajam sportam. Statistiski pēc dalībnieku skaita un sacensību biežuma ShowelRace ir populārāks par bobsleju, skeletonu un kamaniņu sporta veidiem kopā ņemot.

Sacensības norisinās jau no 2012. gada un, ar vidēji 10 sacensību posmiem sezonā, šogad norisināsies nu jau 6. sezonu pēc kārtas. Katru gadu ledus sezona sākas oktobrī un noslēdzas martā. Dalībnieku vidējais ātrums pa ledu ir 60 km/h.

Ar sīkāku informāciju var iepazīties sacensību organizatoru mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu