Ķibermanis/Miknis pēc pirmās dienas piektajā vietā PČ bobslejā divniekiem (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni ieņem 5. pozīciju divnieku sacensībās pēc diviem aizvadītiem braucieniem pasaules čempionātā (PČ), kas notiek Kanādas trasē Vistlerā. Savukārt valsts šā brīža otrā divnieku ekipāža Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi ierindojas 20. vietā. 

Rezultāti pēc 2  braucieniem

  1. Frančesko Frīdrihs (Vācija) 1:42,31
  2. Džastins Kripss (Kanāda) +0,12
  3. Niko Valters (Vācija) +0,29
  4. Breds Hols (Lielbritānija) +0,39
  5. Oskars Ķibermanis (Latvija) +0,43
  6. Junjons Vons (Dienvidkoreja) un Kriss Springs (Kanāda) +0,55

Pēc pirmā brauciena Ķibermanis kopā ar Mikni bija 4. vietā, līderim Kanādas pilotam Kripsam tobrīd zaudējot 0,26 sekundes.

Bērziņš kopā ar Spriņģi pēc pirmā brauciena bija trešā desmitnieka sākumā - 23. pozīcijā.

Vistleras trase ir pati ātrākā un bīstamākā pasaulē, jo sevišķi ātra tā ir šogad, sezonas galvenajos mačos. Jau treniņbraucienos labākās divnieku ekipāžas sasniedza pat 150  km/h lielu ātrumu.

Trase ir milzīgs pārbaudījums, jo jau pirmajā treniņu dienā vīriešu un sieviešu divniekos krita vairāk nekā desmit ekipāžu. Tostarp arī viens no galvenajiem favorītiem kanādietis Kripss un sezonas debitants Bērziņš.

Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis atzina, ka pirmais brauciens Ķibermanim nebija ideāls, taču izpildījumā labāks nekā Frīdriham.

Šajā trasē ir daudz dažādu nianšu un jāizvēlas starp drošu braucienu un risku, kas var beigties ar kritienu, tāpēc tās līnijas daudziem sanāk saraustītas. Labākais pēc stila bijis Kripss.

Interesants fakts, ka sacīkšu priekšvakarā 1. martā Ķibermaņa ģimenē nācis pasaulē dēls.

Otrajā braucienā jau labāks sniegums Frīdriham un viņš kļuva par līderi. Ķibermanim uzlabots starta laiks, tas jau otrais aiz Frīdriha, bet braucienā šoreiz sestais laiks.

"Tur reizēm kamerās ne visai labi var redzēt ceturto un septīto virāžu, tur kamanas mēdz noslīdēt un tā Ķibermanim bija arī pirmajā braucienā. Arī viņam būtībā šī ir sveša trase, mēs jau rudenī te nebijām un būtībā ir labi. Vēl jau viena diena priekšā. Bērziņam arī progress ar katru braucienu, otrais jau bija labāks par pirmo," norādīja Prūsis.

Sacensību trešais un ceturtais brauciens, pēc kuriem tiks noskaidroti medaļnieki šā gada pasaules čempionātā bobslejā divnieku ekipāžām, norisināsies naktī uz svētdienu (sākums plkst. 3.00 pēc Latvijas laika).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu