Girgensons un Bļugers tiekas laukumā; "Sabres" svin uzvaru NHL spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" komanda piektdien savā laukumā izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, pārspējot cita Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins" vienību ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:2, 1:0, 1:0) papildlaikā. 

Girgensons kopumā laukumā pavadīja 10 minūtes un 23 sekundes, bet skaitliskajā mazākumā Latvijas hokejists nospēlēja trīs minūtes un 29 sekundes.

Viņa kontā arī trīs spēka paņēmieni, viens izpildīts metiens pa pretinieku vārtiem, kā arī negatīvs lietderības koeficients -1.

Bļugers nospēlēja astoņas minūtes un 25 sekundes, bet skaitliskajā mazākumā viņš laukumā pavadīja vienu minūti un 23 sekundes.

Latvijas hokejists uzvarēja vienu iemetienu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Patlaban 24 gadus vecais Bļugers savā NHL debijas sezonā piedalījies 10 mačos, guvis trīs vārtus, veicis rezultatīvu piespēli un sakrājis lietderības koeficientu +2.

Savukārt 25 gadus vecais Girgensons šosezon 56 mačos atzīmējies ar trim gūtiem vārtiem, 10 rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -8. 

Konors Šīrijs guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli "Sabres" labā, bet vārtsargs Līnuss Ulmarks atvairīja 41 pretinieku metienu.

"Penguins" sastāvā ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Sidnijs Krosbijs, kurš karjerā izcēlies 439. precīzo metienu.

Krosbijs panācis Čehijas hokeja leģendu Jaromīru Jāgru, kurš "Penguins" labā savulaik arī guva 439 vārtus.

Visu laiku labākais kluba snaiperis joprojām ir Mario Lemjē ar 690 vārtiem.

Austrumu konferences turnīra tabulā "Penguins" ar 75 punktiem 64 spēlēs ieņem 9. vietu, bet "Sabres" komanda tikpat mačos savākusi 68 punktus un ierindojas 11. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu