Noskaties: bobsleja PČ sacensību pirmās dienas interesantākie momenti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Kanādas trasē Vistlerā aizvadīta pasaules čempionāta (PČ) pirmā sacensību diena, kurā notika divi no kopumā četriem paredzētajiem braucieniem bobsleja divnieku sacīkstēs. Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni pagaidām ieņem 5. pozīciju, saglabājot cerības cīnīties par medaļām. Trešais un ceturtais brauciens divnieku sacensībās notiks naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika.

Vistleras trase ir pati ātrākā un bīstamākā pasaulē, jo sevišķi ātra tā ir šogad, sezonas galvenajos mačos - pasaules čempionātā. Jau treniņbraucienos labākās divnieku ekipāžas sasniedza pat 150  km/h lielu ātrumu.

Trase ir milzīgs pārbaudījums, jo jau pirmajā treniņu dienā vīriešu un sieviešu divniekos krita vairāk nekā desmit ekipāžu. Tostarp arī viens no galvenajiem favorītiem kanādietis Džastins Kripss un sezonas debitants - Latvijas pilots Ralfs Bērziņš.

Pēc divnieku sacensību pirmajiem diviem braucieniem līderis ir vācietis Frančesko Frīdrihs, bet otro pozīciju ieņem Kripss, kurš pirmajā braucienā laboja trases rekordu. Šie abi piloti pērn izcīnīja zelta medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, četru braucienu summā uzrādot identiskus rezultātus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu