Blūms ar tālmetieniem gūst 18 punktus Vienotās līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: www.vtb-league.com

Latviešu basketbolists Jānis Blūms sestdien iemeta 18 punktus, taču viņa pārstāvētā Permas "Parma" piedzīvoja kārtējo zaudējumu VTB Vienotās līgas mačos.

"Parma" savā laukumā ar rezultātu 93:105 (40:28, 23:23, 14:24, 16:30) piekāpās Saratovas "Avtodor" basketbolistiem.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā grozā raidīja sešus no 14 tālmetieniem, bet garām lidoja abi viņa divpunktnieki.

Vēl latvieša kontā trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

"Avtodor" sastāvā uzvaru ar 30 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām kaldināja Perins Bafords.

"Parma" komanda Vienotajā līgā nav uzvarējusi jau kopš 16.decembra, kad tika gūts negaidīts panākums pret Kazaņas "Unics". Pēc tā šī turnīra ietvaros ir ciesti deviņi zaudējumi pēc kārtas, turklāt tam pa vidu no galvenā trenera amata tika atlaists arī Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja arī Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej", kas izbraukumā ar rezultātu 67:79 (20:16, 10:15, 19:24, 18:24) piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Meiers šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā iemeta divus punktus, jo viņš realizēja vienu no sešiem divpunktu metieniem. Vēl Latvijas izlases basketbolista rēķinā četras atlēkušās bumbas, viena kļūda, viens bloķēts metiens un piecas piezīmes.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 17 panākumiem 19 dueļos ir Maskavas CSKA, kam ar 14 uzvarām 17 cīņās seko Kazaņas "Unics".

Tikmēr Krasnojarskas "Jeņisej" ar sešām uzvarām 17 mačos ir desmitā, Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar piecām uzvarām 18 dueļos ir 11.pozīcijā, bet Permas "Parma" ar trim panākumiem 19 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.1

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu