NBA klubs "Pelicans" savā mājaslapā sniedz kļūdainu informāciju par Dairi Bertānu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: La Presse/Scanpix

Kaut arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņūorleānas "Pelicans" vēl nav oficiāli paziņojis par vienošanos ar Dairi Bertānu, komandas mājaslapā Latvijas basketbolists iekļauts vienības sastāva pieteikumā, taču tajā kļūdaini norādīti sportista dzimšanas dati.

Ziemeļamerikas ietekmīgais medijs ESPN ceturtdien vēstīja, ka vecākais no brāļiem Bertāniem ir tuvu divu gadu līguma parakstīšanai ar NBA klubu "Pelicans".

Savukārt piektdien Bertāna iepriekšējā darba vieta Itālijas klubs Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" pavēstīja, ka tiek pārtraukta sadarbība ar Latvijas basketbolistu.

Milānas kluba sporta direktors Lupo Rosīnī arī norādīja, ka Bertānam uzradusies pēkšņa iespēja piepildīt sapni - spēlēt NBA.

Kaut arī "Pelicans" vēl nav oficiāli izziņojusi sastāva papildināšanu ar Latvijas basketbolistu, Bertāns kluba mājaslapā ir iekļauts komandas pieteikumā.

Tiesa, pie Bertāna profila ir norādīta kļūdaina informācija - dzimtā valsts PSRS (Padomju Sociālistisko Republiku Savienība) un dzimšanas datums 1900. gada 1. janvāris.

Foto: Ekrānšāviņš no www.nba.com/pelicans/roster

Pašlaik 29 gadus vecais Bertāns ir dzimis 1989. gada 9. septembrī Valmierā.

Bertāns jau iepriekš bija nonācis NBA klubu redzeslokā. 2014. gadā viņš piedalījās NBA Vasaras līgā, pārstāvot Bostonas "Celtics" komandu, bet gadu vēlāk arī "Spurs" vienību.

Savukārt 2013. gadā, pārstāvot Spānijas klubu Bilbao Basket", pirmssezonas pārbaudes spēlē Bertāns guva 19 punktus pret NBA klubu Filadelfijas "76ers".

Daira Bertāna brālis Dāvis trešo sezonu pārstāv NBA komandu Sanantonio "Spurs".

Jau vēstīts, ka brāļi Bertāni šosezon bija radījuši unikālu situāciju Eiropas un pasaules basketbolā, būdami labākie trīspunktu metienu realizētāji Eirolīgā un NBA.

Sagaidāms, ka Dairis Bertāns kļūs par ceturto Latvijas basketbolistu šosezon NBA, jo citu komandu sastāvos atrodas arī jau minētais brālis Dāvis Bertāns, kā arī Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets") un Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks").

Pasaulē spēcīgākajā basketbolā līgā savulaik spēlējuši arī Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu