Dairis Bertāns par došanos uz NBA: Joprojām nespēju tam noticēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dairis Bertāns joprojām nespēj aptvert, ka viņš karjeru turpinās Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), Latvijas basketbolists norādījis savā "Twitter" kontā.

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika NBA klubs Ņūorleānas "Pelicans" oficiāli paziņoja par Daira Bertāna pievienošanos komandai.

"Joprojām nespēju noticēt, ka tas notiek. Milzīgs paldies "Pelicans" par šo iespēju. Nespēju sagaidīt, kad varēšu turp doties un uzvilkt formastērpu," raksta Latvijas basketbolists.

"Tāpat liels paldies Milānas klubam ("AX Armani Exchange Olimpia"), ka atļāva man piepildīt sapni. Tas bija liels gods pārstāvēt šo lielisko organizāciju. Visi cilvēki man bija kā ģimene. Lai jums veicas un izdodas sasniegt visus mērķus," piebilda Dairis Bertāns.

Viņš arī pauda lielu pateicību savam aģentam Artūram Kalnītim, kurš pārstāv arī Dāvi Bertānu, Jāni Strēlnieku un citus Latvijas basketbolistus.

"Pat nezinu pat, ar ko sākt. Izsaku tev cieņu par to visu, ko esi darījis manā un manas ģimenes labā. Labākais aģents pasaulē? Vismaz mums tu tāds esi. Paldies tev!"

Dairis Bertāns visu pagājušo sezonu un līdz šim arī šosezon spēlēja Itālijas klubā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Eiropas spēcīgākajā basketbola klubu turnīrā ULEB Eirolīgā šosezon Dairis Bertāns aizvadīja 22 spēles, vidēji mačā guva 6,4 punktus un realizēja tālmetienus ar 53,6% precizitāti (trāpīti 37 no 69), kas patlaban ir otrais labākais rādītājs līgā.

Dairis Bertāns kļūs par ceturto Latvijas basketbolistu šosezon NBA, jo citu komandu sastāvos atrodas arī viņa brālis Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs"), Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets") un Kristaps Porziņģis (Dalasas "Mavericks").

Pasaulē spēcīgākajā basketbolā līgā savulaik spēlējuši arī Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu