Šestjorkinam par Daugaviņa traumēšanu piespriež diskvalifikāciju un naudas sodu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
SKA vārtsargs Igors Šestjorkins paklupina Kasparu Daugaviņu
SKA vārtsargs Igors Šestjorkins paklupina Kasparu Daugaviņu Foto: Ekrānšāviņš no video

Sanktpēterburgas SKA vārtsargam Igoram Šestjorkinam par Latvijas hokeja uzbrucēja Kaspara Daugaviņa traumēšanu piespriesta diskvalifikācija un naudas sods, svētdien paziņoja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Disciplinārlietu komiteja.

Daugaviņš traumu guva sestdien Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē, kurā Maskavas "Spartak" ar rezultātu 2:5 piekāpās Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Otrās trešdaļas izskaņā Daugaviņš saņēma teicamu piespēli un bija lieliskā pozīcijā, lai gūtu vārtus.

Latvietis metās apspēlēt SKA vārtsargu Igoru Šestjorkinu, kurš uzbrucēja ceļā nolika savu nūju, bet Daugaviņš paklupa un lielā ātrumā ar labo plecu ielidoja apmalē.

Šestjorkins par šādu izgājienu dabūja 5+20 minūšu sodu, viņam tādējādi tiekot noraidītam līdz spēles beigām.

Svētdien KHL Disciplinārlietu komiteja nolēma atstāt spēkā Šestjorkinam piespriesto sodu, tādējādi viņš saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju un 50 000 rubļu (667 eiro) lielu naudas sodu.

Daugaviņš sērijā pret SKA vairs nevarēšot spēlēt, taču Latvijas hokejists atzinis, ka viņš netur ļaunu prātu uz savu pretinieku.

Krievijas mediji sestdien vakarā pēc mača vēstīja, ka Latvijas hokejistam ir lauztas ribas, kā arī traumēta plauša. "Spartak" klubs gan neatklāj, kādas traumas ir guvis Daugaviņš.

Patlaban 30 gadus vecais Daugaviņš šosezon KHL regulārajā čempionātā 58 mačos guva 13 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles. Ar 36 punktiem viņš pamatturnīrā bija "Spartak" komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs, par vienu punktu atpaliekot no Aleksandra Hohlačova.

Gagarina kausa izcīņā, kur "Spartak" patlaban Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā atrodas 2-1 vadībā pret SKA, Daugaviņš aizvadījis 2 spēles un atzīmējies ar 1 rezultatīvu piespēli.

Daugaviņš pērn rokas operācijas dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

Karjeras laikā Latvijas izlases rindās Daugaviņš aizvadījis 97 spēles, guvis 29 vārtus un veicis 28 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu