Latvijas labākie svarcēlāji izcīna medaļas olimpiskās atlases sacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Plēsnieks
Artūrs Plēsnieks Foto: EPA/LETA

Latvijas svarcēlāji Ritvars Suharevs, Vadims Koževņikovs un Artūrs Plēsnieks Irānā izcīnījuši vietas uz goda pjedestāla sacensībās, kas ir viens no atlases turnīriem uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, ziņo Latvijas Svarcelšanas federācija.

Suharevs, kurš startēja svara kategorijā līdz 81 kilogramam, izcīnīja sudraba medaļu, summā paceļot 345 kilogramus.

Raušanā viņš pacēla 160 kilogramus, šajā disciplīnā par vienu kilogramu labojot sev piederošo Latvijas rekordu un Eiropas junioru rekordu. Savukārt grūšanā viņš pacēla 185 kilogramus, bet 190 un 191 kilograms viņam nebija pa spēkam.

Tāpat sudraba medaļu izcīnīja Koževņikovs, kurš startēja svara kategorijā līdz 96 kilogramiem. Summā viņš pacēla 362 kilogramus, kas ir jauns Latvijas rekords.

Koževņikovs raušanā pacēla 160 kilogramus, par pieciem kilogramiem labojot pašam piederošo Latvijas rekordu, kuru viņš uzstādīja pērnā gada izskaņā Dohā. Arī grūšanā viņš laboja sev piederošo valsts rekordu, virs galvas paceļot 202 kilogramus.

Savukārt pie bronzas godalgas tika Plēsnieks, kurš startēja kategorijā līdz 109 kilogramiem. Arī viņš laboja Latvijas rekordu, summā paceļot 403 kilogramus.

Raušanā Plēsnieks veiksmīgi izmantoja visus trīs atvēlētos piegājienus, trešajā no tiem paceļot 181 kilogramu. Arī grūšanā dobelniekam veicās labi, šajā disciplīnā paceļot 222 kilogramus. Trešajā, pēdējā piegājienā svarcēlāja treneris Eduards Andruškēvičs pieteica 232 kilogramus, kurus Plēsnieks dabūja līdz krūtīm, taču nenoturēja svaru un nepacēla pieteikto svaru.

Kopš pērnā gada, sākoties olimpiskās atlases ciklam, ir jaunas svara kategorijas, līdz ar to arī jauni rekordi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu