"TTT Rīga" aizvadīs FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmo maču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ieva Pulvere
Ieva Pulvere Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesosies pie iepriekšējās sezonas čempiones Jekaterinburgas UGMK no Krievijas.

Mačs sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot FIBA oficiālajam "Youtube" kanālam.

Ceturtdaļfinālā komandas sacentīsies sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfināla otrais mačs būs piektdien Rīgā, bet, ja būs nepieciešams trešais duelis, tas notiks 13.martā.

"TTT Rīga" basketbolistes B apakšgrupā 14 mačos izcīnīja astoņas uzvaras, kas deva ceturto vietu, bet Jekaterinburgas UGMK A apakšgrupā tika pie 14 panākumiem.

Jekaterinburgas UGMK basketbolistes ir četrkārtējas Eirolīgas čempiones. 2013.gadā šīs komandas sastāvā Eirolīgā triumfēja Anete Jēkabsone-Žogota.

Vēl ceturtdaļfinālos Krievijas grands Kurskas "Dinamo" spēkosies ar Polijas vienību Polkovices CCC no Polijas, Ungārijas vienība Šopronas "Uniqa" duelēsies ar "Bourges Basket" no Francijas, bet Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce" mēros spēkus ar Čehijas komandu Prāgas ZVVZ USKA.

"TTT Rīga" oktobrī pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās Eirolīgas pamatturnīrā, jo kvalifikācijā divu maču summā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer".

"TTT Rīga" Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no četrām sezonām Latvijas komandai neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

Rīdzinieces pagājušajā nedēļā sasniedza Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) un Baltijas Sieviešu basketbola līgas finālčetrinieka turnīrus.

"TTT Rīga" sastāvs 2018./2019.gada Eirokausu sezonai:

Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Gunta Baško, Karlīne Pilābere, Šeja Pedija, Aija Brumermane, Ieva Pulvere, Aivija Slotere, Kristīne Vītola, Kate Krēsliņa, Baiba Eglīte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu