Elbakjans: Aptuveni puse LBL2 spēlētāju liek likmes uz saviem mačiem (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Puse Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) spēlētāju izdara likmes uz savu komandu mačiem dažādos totalizatoru kantoros, dokumentālajā filmā "No Ghetto uz Olimpiādi" pauž ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" līderis, skandalozais Raimonds Elbakjans.

Dokumentālais videostāsts par Latvijas 3x3 basketbola izlases ceļu uz Tokijas olimpiskajām spēlēm pirmizrādi piedzīvoja 5.martā, un arī portāla TVNET Sporta nodaļai bija iespēja to vērot. 

Filma stāsta arī par Latvijas 3x3 izlases basketbolista Naura Mieža atlaišanu no "Saldus" kluba saistībā ar iespējamo piedalīšanos spēļu sarunāšanā Latvijas Basketbola līgā (LBL). 

Miezis filmā par to lūdz nerunāt, jo šī viņam esot "sāpīga tēma".

Savukārt Elbakjans kādā no dokumentālās filmas epizodēm pauž diezgan šokējošu apgalvojumu. Viņš izsakās, ka aptuveni puse no LBL2 spēlējošajiem basketbolistiem izdara likmes uz savu komandu mačiem, lai gūtu papildu ienākumus.

"Pasaulē plaisa starp bagātajiem un nabagajiem pieaug. Bagātie kļūst vēl bagātāki, bet nabagie nabagāki. Katrs grib kaut ko nopelnīt. Tie skaitļi, pie kuriem cilvēks salūst, ir ļoti mazi. Mums vēl situācija ir salīdzinoši laba. Esmu runājis ar serbiem. Viņu zemākajās līgās gandrīz katrs izdarot likmes totalizatoros," sacīja Elbakjans.

2014.gadā Latvijas Basketbola savienība (LBS) par spēļu sarunāšanu un rezultātu ietekmēšanu uz mūžu diskvalificēja Artūru Suhanovu. 2017.gada nogalē LBS atcēla Suhanova diskvalifikāciju. 

Kuluāros mēļo, ka savulaik likmes uz saviem mačiem, pārstāvot Liepājas "Lauvas", esot izdarījis arī tagadējais Pirejas "Olympiacos" pārstāvis Jānis Timma. Līdzīgi esot rīkojies arī kādreizējais "Barona" spēlētājs Artūrs Bricis. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu