Brāļi Dukuri startēs pasaules čempionātā skeletonā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

Skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukurs ceturtdien Vistleras trasē Kanādā aizvadīs pasaules čempionāta pirmos divus braucienus. Sacensību sākums plkst. 19.00 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionātā medaļniekus noskaidros četros braucienos. Trešais un ceturtais brauciens notiks piektdien.

M.Dukurs janvārī 10. gadu pēc kārtas tika kronēts par Eiropas čempionu. Titulētais skeletonists savā karjerā piecas reizes kļuvis arī par pasaules čempionu un izcīnījis vienu sudraba godalgu:

  • 2011. gadā Kēnigszē (Vācija)
  • 2012. gadā Leikplesidā (ASV)
  • 2013. gadā sudrabs Sanktmoricā (Šveice)
  • 2015. gadā Vinterbergā (Vācija)
  • 2016. gadā Īglsā (Austrija)
  • 2017. gadā Kēnigszē (Vācija)

Vistleras trasē 2010. gadā M.Dukurs izcīnīja sudraba medaļu Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Tāpat šajā trasē viņš izcīnījis 2 uzvaras Pasaules kausa posmos (kopumā 51 uzvara karjerā).

T.Dukurs vienīgo reizi pasaules čempionātā uz goda pjedestāla kāpa 2015. gadā, kad viņam izdevās izcīnīt bronzas godalgu.

2010. gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs T.Dukuram nācās samierināties ar 4. vietu Vistleras trasē.

Starp sacensību favorītiem pasaules čempionātā būs sezonas līderis Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs. Viņš uzvarēja 4 no 8 posmiem Pasaules kausa izcīņā, triumfējot 2018./2019. gada sezonas kopvērtējumā.

Pasaules čempionātā cīņā par medaļām piedalīsies arī olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas. Viņš šosezon kāpis uz goda pjedestāla visos 8 posmos Pasaules kausa izcīņā.

Korejietis ir uzvarējis arī pēdējos divus Vistleras trasē notikušos Pasaules kausa posmus. Šosezon kopvērtējumā viņš ieguva 2. vietu, bet 3. pozīciju izcīnīja M.Dukurs.

Iepriekšējais pasaules čempionāts notika 2017. gadā Kēnigszē, kad sacensību uzvarētājam M.Dukuram uz goda pjedestāla blakus stājās vācietis Aksels Jungks (sudrabs) un krievs Ņikita Tregubovs (bronza).

M.Dukurs uzvarējis 5 no iepriekšējiem 6 pasaules čempionātiem - izņēmums bija 2013. gadā, kad Latvijas skeletonists izcīnīja sudrabu, bet par čempionu kļuva Tretjakovs.

Pasaules čempionātu vēsturē M.Dukurs ir zelta godalgām bagātākais skeletonists, bet kopumā visvairāk medaļu izcīnījis Gregors Štēli no Šveices.

M.Dukura kontā pasaules čempionātos ir 6 medaļas (5 zelta, 1 sudraba), bet Štēli rēķinā ir 10 godalgas (3 zelta, 4 sudraba un 3 bronzas).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu