WADA ieguvusi lielu skaitu datu no Maskavas antidopinga laboratorijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marc Braibant/AFP/Scanpix

Pasaules antidopinga aģentūrai (WADA) izdevies iegūt lielu skaitu datu no Maskavas antidopinga laboratorijas.

Procesa vākšanas laikā tika iegūti 24 terabaiti datu, kas ir ekvivalents skaits 400 000 stundām mūzikas, trešdien paziņoja WADA.

Paziņojumu sniedza WADA izlūkošanas un izmeklēšanas direktors Ginters Jangers. "Esam radījuši no jauna Maskavas laboratoriju virtuālā veidā, ļaujot mums iegūt dažādus datus no viņu iekārtām," teica Jangers.

Viņš savā paziņojumā piebilda, ka iegūti vairāk kā 1,5 miljoni failu.

"Mēs esam pārliecināti, ka spēsim noteikt, vai kaut kas trūkst vai nav tā, kā vajadzētu būt," turpināja Jangers. "Ja noskaidrosies, ka dati ir autentiski, mēs turpināsim iet uz priekšu un atbalstīt citus sporta veidus un antidopinga organizācijas, pret kuriem tiek lietotas neatļautas metodes."

WADA apgalvo, ka veiksmīgā datu iegūšana bija rezultāts septembrī atjaunotā Krievijas antidopinga aģentūras (RUSADA) darbība, kas lika krievu autoritātēm nodrošināt datus un paraugus.

"Šiem datiem ir izšķiroša nozīme, lai turpmāk šādās lietās noteiktu krāpniekus un tos atlētus, kurus nepieciešams attaisnot no nepatiesām apsūdzībām," komentēja WADA.

Jau iepriekš tika ziņots, ka krievu sportistiem tika liegts piedalīties pagājušā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, jo tika uzsvērts, ka Krievijā ir izveidota valsts atbalstīta dopinga lietošanas sistēma, tomēr tagad šīs valsts sportisti optimistiski raugās uz startiem 2020.gada Tokijas Olimpiādē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu