Marenis kaldina "Mogo" uzvaru OHL pusfināla pirmajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Marenis
Rihards Marenis Foto: HK Mogo (Facebook)

Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izceļoties Rihardam Marenim, "Mogo" trešdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas jeb pusfināla pirmajā spēlē.

Regulārā čempionāta spēcīgākā komanda "Mogo" savā laukumā ar 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) pārspēja "Prizma" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

Spēles trešajā minūtē pēc Ērika Bisenieka metiena vadībā izvirzījās viesi, bet minūti vēlāk Marenis izlīdzināja rezultātu. "Mogo" hokejisti pirmo periodu uzvarēja ar 2:1, jo divas minūtes pirms trešdaļas beigām precīzi meta Elviss Želubovskis, pirmo piespēli veicot Marenim.

Otrā perioda 12.minūtē Andris Siksnis panāca jau 3:1 "Mogo" labā, bet pēc pusotras minūtes Kristaps Riekstiņš vienus vārtus atguva. Līdzīgi komandas arī trešajā periodā pusotras minūtes laikā apmainījās vārtu guvumiem, izceļoties Marenim un Riekstiņam. Spēles pēdējās minūtēs Marenim bija iespēja nokārtot "hat-trick", bet uzdevumu augstumos bija "Prizmas" vārtsargs Jānis Auziņš.

Marenis sezonu iesāka "Mogo" rindās, septiņās spēlēs gūstot četrus vārtus, bet pēc tam viņš pārcēlās uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", kuras sastāvā 33 mačos izcēlās ar četriem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Sērijas otrā spēle notiks piektdien "Mogo" laukumā.

Otrā sērijā "Kurbads" pirmajā spēlē ar 4:0 pārspēja "Zemgali"/LLU.

OHL regulārā čempionāta kopvērtējumā uzvarēja "Mogo", otrie bija "Kurbads" hokejisti, trešo vietu ieņēma "Zemgale"/LLU, bet ceturtā bija "Prizma". Šīs četras vienības nodrošināja iespēju sacensties pusfinālā.

Aiz pirmā četrinieka sekoja "Liepāja", Hokeja skola "Rīga" un "Lido", kurām "play-off" gāja secen.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīja sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Izslēgšanas mačos iekļuva četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu