TVNET izmēģina ShowelRace jeb šļūkšanu ar lāpstu bobsleja trasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pagājušajā sestdienā aizraujošā sacīkstē tika noskaidroti ShowelRace 6. sezonas noslēdzošā posma uzvarētāji un arī sezonas kopvērtējuma kausu ieguvēji. Šļūcot uz lāpstas bobsleja trasē un attīstot vairāk kā 87 km/h ātrumu, ātrākais starp vīriem bija Edijs Krēmanis. Bet kopvērtējuma laurus plūca viņa sīvākais konkurents, pieredzējušais autošosejas braucējs Jānis Horeliks.

Starp sievietēm ātrākā bija vēl viena Horeliku dzimtas pārstāve – Kintija Horelika, kurai kopvērtējumā gan nācās atzīt Ilzes Kaires pārākumu, bet divnieku lāpstu sacensībās uzvarēja nepārprotamie sezonas līderi Rūdolfs Riekstiņš ar Eduardu Paķi, kuri pārliecinoši uzvarēja arī kopvērtējumā.

ShowelRace sacensības, kas sākumā radās vairāk kā trases darbinieku joks, nu jau 6. sezonu priecē dalībniekus ne tikai no Latvijas, bet šo gadu laikā to izmēģinājuši vairāk nekā 2000 dalībnieki no gandrīz 40 pasaules valstīm.

Sestajā sezonā jau joki mazi un ātrākie dalībnieki spējuši sasniegt vairāk nekā 87 km/h ātrumu. Lai arī sasniegtie ātrumi un sīvā cīņa sezonas laikā no malas var šķist ļoti nopietna, patiesībā lāpstšļūču komūna ir ļoti draudzīga un katras sacensības ir kā mazi svētki, kurās piedalīties aicināts ikviens, neatkarīgi no tā, vai ir vai nav kādreiz jau šļūcis uz lāpstas.

Dalībnieku vidū var sastapt gan Latvijā ļoti pazīstamus auto un moto sportistus, gan ar sportu pilnīgi nesaistītus cilvēkus. Šis sports ir paredzēts visiem, un to uzsver gan sacensību organizatori, gan paši sportisti. Lai arī ShowelRace regulārā sezona noslēdzās sestdien, joprojām visiem ir iespēja izmēģināt traukšanos uz lāpstas pa bobsleja trasi, jāseko tikai informācijai ShowelRace mājaslapā. Ledus gan Siguldas bobsleja trasē vairs ilgi nebūs, tāpēc vēlams šo izklaidi ilgi neatlikt.

Kā pārliecinājās TVNET, lai cik neticami tas izklausītos, šis sporta veids tiešām spēj aizraut un vēl pirms starta likt sirdij pukstēt straujāk. Gandrīz kilometru garais nobrauciens adrenalīnu sagādās ar kaudzi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu