M.Dukurs līderis pēc PČ pirmās dienas, T.Dukurs bronzas pozīcijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas labākais skeletonists Martins Dukurs ir līderis pēc Vistleras trasē Kanādā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) pirmās dienas, bet viņa vecākais brālis Tomass Dukurs ieņem trešo vietu.

M.Dukurs pirmajā braucienā startēja ar 6. numuru, veica ļoti labu startu (4,52 sekundes) un trasi izbrauca bez kļūdām, finišēdams pēc 52,15 sekundēm. Otrais bija vācietis Kristofers Grothers, kurš M.Dukuram zaudēja 0,07 sekundes. Trešais bija krievs Ņikita Tregubovs, Martinam zaudējot 11 sekundes simtdaļas.

Tomass Dukurs trasē devās vēlāk, kamanas startā stūma neordināri - ar kreiso roku, tās ievietodams kreisajā gropē. Viņš pēc pirmā brauciena ieņēma 5.vietu, jo finišēja pēc 52,36 sekundēm. T.Dukurs par desmit sekundes simtdaļām atpalika no trešās vietas.

Otrajā braucienā T.Dukurs uzlaboja savu starta laiku, veica labu braucienu un apsteidza divus konkurentus, pēc pirmās dienas esot bronzas pozīcijā.

Savukārt M.Dukurs arī sasniedza labāku starta laiku (4,50), veica izcilu otro braucienu un sasniedza trases rekordu - 51,91 sekunde. 

Rezultāti pēc PČ skeletonā pirmās sacensību dienas Vistleras trasē:

1. Martins Dukurs (Latvija) 1:44,06;

2. Ņikita Tregubovs (Krievija) +0,37;

3. Tomass Dukurs (Latvija) +0,48;

4. Aleksandrs Tretjakovs (Krievija) +0,53;

5. Kristofers Grothers (Vācija) +0,67.

Trešais un ceturtais brauciens notiks piektdien.

Vistleras trasē 2010. gadā M.Dukurs izcīnīja sudraba medaļu Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Tāpat šajā trasē viņš izcīnījis 2 uzvaras Pasaules kausa posmos (kopumā 51 uzvara karjerā).

T.Dukurs vienīgo reizi pasaules čempionātā uz goda pjedestāla kāpa 2015. gadā, kad viņam izdevās izcīnīt bronzas godalgu.

Martins Dukurs uzvarējis 5 no iepriekšējiem 6 pasaules čempionātiem - izņēmums bija 2013. gadā, kad Latvijas skeletonists izcīnīja sudrabu, bet par čempionu kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu