Peineram 12 gūti punkti Eirolīgas mačā pret "Panathinaikos"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbolists Žanis Peiners ceturtdien iemeta 12 punktus ULEB Eirolīgas mačā, kamēr viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen" savā laukumā ar rezultātu 67:91 (17:20, 20:26, 16:20, 14:25) zaudēja Grieķijas klubam Atēnu "Panathinaikos Opap".

Stambulas vienība ULEB Eirolīgā nu piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas.

Peiners šajā cīņā laukumā pavadīja 21 minūti un 36 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus "sodiņus", kamēr vienīgais trejacis lidoja mērķim secen. Vēl Latvijas basketbolista kontā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, viens bloķēts metiens un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 14 efektivitātes punktiem.

Atēnu komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Jannis Papapetru, kamēr 14 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Georgs Papaginis. Savukārt Peiners bija "Dariššafaka Tekfen" otrais rezultatīvākais basketbolists, jo 14 punktus iemeta Tonijs Duglass.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 21 uzvaru 24 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 19 panākumiem seko Maskavas CSKA, bet 18 uzvaras ir Madrides "Real" kontā. Aiz pirmā trijnieka ar 15 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes" un Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa", bet tālāk ar 13 panākumiem ir Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Tikmēr pirmo astoņnieku ar 12 uzvarām noslēdz Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" un Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kuras pietiekumā šosezon bijis Artūrs Kurucs.

Savukārt Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" 25 mačos tikusi pie trim panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu