Latvijas studentu hokeja izlase Universiādes turnīru noslēdz ar graujošu uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas studentu izlases hokejisti
Latvijas studentu izlases hokejisti Foto: lhf.lv

Latvijas studentu hokeja izlase piektdien Krievijā notiekošās 29. Ziemas Universiādes turnīru noslēdza ar graujošu uzvaru.

Latvijas komanda ar rezultātu 11:0 (2:0, 4:0, 5:0) apspēlēja Lielbritānijas valstsvienību.

Uzvarētāju sastāvā trīs vārtus jeb "hat-trick" iemeta Kristaps Millers, bet diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Valters Freijs. Savukārt ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Normunds Vībans.

Latvija pirmā no savas grupas noslēgusi turnīru, nesasniedzot pusfinālu. B grupas pirmajās divās vietās ar trīs spēlēs maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir Kazahstāna un Kanāda, kamēr Latvijas hokejisti turnīru noslēdza ar deviņiem punktiem piecos mačos. Seši punkti četrās cīņās ir Šveicei, bet bez punktiem ir Zviedrija un Lielbritānija.

Pusfinālu sasniegs grupas divas spēcīgākās komandas.

Hokeja turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 6:4 uzvarēja Šveici, bet pēc tam ar 1:10 kapitulēja Kazahstānai un ar 1:6 zaudēja Kanādai. Savukārt ceturtajā mačā Latvijas valstsvienība ar 6:3 pārspēja Zviedriju.

Krasnojarskā notiekošajā Ziemas Universiādē Latviju pārstāv 27 sportisti no trīspadsmit Latvijas augstskolām. Latvija pārstāvēta hokejā vīriešiem, kalnu slēpošanā, šorttrekā, daiļslidošanā un snovbordā.

Iepriekšējā Ziemas Universiādē, kas notika 2017.gadā Almati, Latvijai pirmo medaļu vēsturē izcīnīja kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš tika kronēts par čempionu Alpu kombinācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu